הוולנטיינס ממש מעבר לפינה וזה בדיוק הזמן להתפנק בביס שוקולדי קטן ומשובח. עוגיות פיננסייר הן עוגיות שקדים צרפתיות, עם חמאה מושחמת שמעמיקה את הטעם האגוזי.
בגרסה שמופיעה הן עשויות ללא קמח ונטולות גלוטן, כשמתקבלות עוגיות רכות ועדינות שממש נמסות על הלשון. לצורך הכנתן דרושה תבנית שקעים יעודית, אבל גם כל תבנית סיליקון של מאפינס או מיני מאפינס תעשה את העבודה. במקרה זה פשוט למלא את התבנית רק עד לגובה של כ-2 ס"מ.
המצרכים להכנת 25 יחידות (תלוי בגודל)
100 גרם חמאה
50 גרם שקדים טחונים
20 גרם אבקת קקאו
קורט מלח
100 גרם אבקת סוכר
3 חלבונים
כפית תמצית וניל
30 גרם שוקולד מריר מומס
ההכנה – משחימים את החמאה
חותכים את החמאה לקוביות ושמים במחבת בעלת תחתית עבה. ממיסים על אש נמוכה וממשיכים לבשל עד שהיא מעלה קצף ואחר כך מקבלת גוון חום וניחוח אגוזי (זהירות לא לשרוף). מסירים מהאש. מערבבים בקערה שקדים טחונים, אבקת סוכר, קקאו ומלח. טורפים חלבונים בקערה נפרדת.
מוסיפים את החלבונים, החמאה, תמצית הוניל והשוקולד המומס לתערובת השקדים ומערבבים לאיחוד. משמנים קלות תבניות פיננסייר או מיני מאפינס. מחלקים את התערובת בתבניות ואופים בחום של 180 מעלות כ-15-17 דקות.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו