ההחלטה ללכת שוב לבחירות בספטמבר הקרוב הפתיעה גם את אנשי תוכניות הסאטירה בטלוויזיה, שרגע לפני שהם אמורים לצאת לחופשה ארוכה, הם נאלצים לחשב מסלול מחדש.
שתי תוכניות הסאטירה המרכזיות שעליהן ישפיעו הבחירות הקרובות הן "ארץ נהדרת" של קשת 12 ו"גב האומה" של רשת 13. שתי התוכניות אמורות היו לסיים את שידורי העונה הנוכחית החודש, אך בעקבות ההחלטה על בחירות נוספות בספטמבר - שתי התכניות צפויות להישאר באוויר עד שתוכרע המערכה הפוליטית, עם הפסקה קצרה להתרעננות במהלך הקיץ.
• הגרושה הטרייה של ניקולס קייג': העבר הפלילי, המעצר והכסף
• בעקבות ההאשמות: "קווין ספייסי סובל מאוד"
ב"ארץ נהדרת" ישדרו הערב תוכנית אחרונה שתתמקד, איך לא, בבחירות הקרובות, ולאחריה ייצאו להפסקה של מספר שבועות שבמהלכה יתכוננו למערכת הבחירות הנוספת. ההפסקה הזו נחוצה כדי לאפשר לקומיקאים מצוות התוכנית להתפנות לפרויקטים שלהם התחייבו מראש. כמו כן רבים מצוות התוכנית כבר הזמינו חופשות קיץ משפחתיות.
"ארץ נהדרת" צפויה לשוב למסך לקראת סוף אוגוסט, ובכך תהפוך העונה ה-16 של התוכנית לעונה הארוכה ביותר של התוכנית מאז שהושקה ב־2003. העונה הנוכחית עלתה לאוויר בינואר, והיא תימשך, עם הפסקה קצרה, עד הבחירות בספטמבר. יצוין כי זוהי היא אחת התוכניות היקרות של קשת, והצורך להחזיק אותה באוויר עד ספטמבר נושאת משמעויות כלכליות רציניות. גורם בתעשייה אמר אתמול כי "'ארץ נהדרת' זו לא תוכנית זולה, בלשון המעטה, ועם הרבה מאוד אילוצים. ההשקעה בה, בתסריטאים ובטאלנטים היא עצומה ועונה כזו ארוכה זה לא משהו שקל להיערך אליו, אבל גם לקשת וגם לצוות השחקנים ברור שהם צריכים להיות שם".
מבחינת אחוזי צפייה, פרק ההשקה של העונה הנוכחית זכה לרייטינג של 25%, והעונה כולה עומדת על ממוצע של 19.6%. שיא הרייטינג של העונה עומד על 26.7%, ביום הבחירות ב־9 באפריל.
גם "גב האומה", תוכנית הסאטירה של ליאור שליין עם אורנה בנאי, עידו רוזנבלום, עינב גלילי, רותם אבוהב, ליאור אשכנזי ואורחים נוספים, אמורה היתה לצאת לפגרת קיץ ארוכה, ונקראה לדגל בעקבות ההחלטה על בחירות נוספות. ברשת 13 ביקשו משליין ומצוותו להקדים את חזרתם למסך לחודש אוגוסט, ובכך קוצרה חופשת הקיץ של המשתתפים.
מאז עלייתה לאוויר, "גב האומה" נחשבת לאחת מתוכניות הסאטירה הנשכניות והבועטות בטלוויזיה. התוכנית שודרה בערוץ 10 במשך תשע עונות, ועוד קודם לכן שודרה ברשת במשך שמונה עונות תחת השם "מצב האומה".
גורם ברשת 13 אמר: "אנחנו מאוד שמחים שליאור שליין והמערכת שלו נעתרו לבקשה אחרי שנה כל כך אינטנסיבית. אנחנו רואים חשיבות אדירה בכך שתוכנית כמו "גב האומה" תוכל ללוות גם את מערכת הבחירות הנוכחית.
• מתי נפסיק להתעסק במשקל של נטע?
• "הישרדות VIP": מי מטומטם, הצופים או השורדים?
• אוהד נהרין: "מזדהה עם ה-BDS"
• אירוויזיון 2019: כך התרשמו מאיתנו בעולם