כמה חיכינו: העונה החדשה של "הלוטוס הלבן" הגיעה - ויש לה הרבה מה לומר

סדרת הלהיט של HBO העניקה לצופיה המון הנאה בשתי עונותיה הראשונות • כעת, בחלק השלישי והמצופה ביותר, היא מנסה להבין מה היא בעצם, מה הזהות הפנימית האמיתית שלה ומה הקארמה שנובעת מכך • כדאי מאוד להקשיב לה

"הלוטוס הלבן". צילום: צילום מסך

"הלוטוס הלבן" נחתה בתאילנד כדי שנוכל לדבר על קארמה. למשל, מה הקארמה של הלוטוס? לפי ויקיפדיה, המושג קארמה מתאר מחזור של יחסי סיבה ותוצאה. קארמה היא סך כל מעשיו הטובים של האדם אשר ישפיעו על עתידו, ויקבעו את אושרו ועושרו בהמשך חייו או בעולם הבא.

"הלוטוס הלבן" העניקה לצופיה המון הנאה בשתי עונותיה הראשונות - כעת, היא מנסה להבין מה היא בעצם, מה הזהות הפנימית האמיתית שלה ומה הקארמה שנובעת מכך.

קארמה איז אה ביץ'? "הלוטוס הלבן", צילום: HBO

יוצר הסדרה, מייק ווייט, נוהג לאכלס את אתרי הנופש שבהם מתרחשות העלילות העונתיות באורחים עשירים, חזקים ומשפיעים אשר מייצגים את הקפיטליזם האמריקאי ומשוכנעים כי הם מעצבים את גורלם בכוחות עצמם. הם דורכים על מי שצריך בדרך לפסגה. זו תפיסה כל כך מנוגדת לעקרונות הבודהיזם. והניגודיות הזאת היא שמובילה את העונה החדשה של הלוטוס (פרק הבכורה זמין ב־yes, HOT וסלקום).

נדמה כי "הלוטוס הלבן" עוברת תהליך. היא נבראה בתקופת הקורונה בתור מיני־סדרה צנועה, כשהטלוויזיה חיפשה פורמטים המצולמים בלוקיישנים סגורים ועם קאסט מצומצם. ההצלחה הניבה עונות נוספות, הסדרה הפכה לאנתולוגיה, ונוצר צורך לעצב לה אמירה כללית ואולי גם נרטיב חד יותר מעבר לחווית "הפריבילגים הלבנים שיוצאים לנופש חד־פעמי" וכמה משפטים לפנתיאון כגון "ההומואים האלה מנסים לרצוח אותי".

עוברת תהליך. "הלוטוס הלבן", צילום: HBO

במבט רחב אפשר להסתכל עליה ככה: העונה הראשונה הבליטה את חשיבות הכסף, העונה אחריה נדדה לאיטליה כדי לגעת במיניות ובשורשים, ואילו העונה החדשה מביאה איתה עיסוק ב"אני הפנימי" - ברוחניות של המזרח הרחוק שמתנגשת עם המרדף המערבי אחרי הכסף ותענוגות החיים. נדמה כאילו "הלוטוס" מנסה לומר לנו משהו, אז בואו נקשיב לה.

בריזורט של "הלוטוס" בקוסמוי, עדיין הכסף קובע הכל והמיניות מתפרצת בקלות, אולם זה לא מה שחשוב. העונה הנוכחית מתרכזת בכמה קבוצות של נופשים - שלוש נשים בלונדיניות, שהן חברות ותיקות המנסות לחזק את הקשר ביניהן אבל מלכלכות זו על זו מאחורי הגב; גבר מסתורי ומזדקן שמלווה בבת זוגו המאוד צעירה; וגם משפחה לבנה ועשירה שכוללת שני ילדים חרמנים, בת שנמשכת לבודהיזם, אמא מנותקת ואבא שמסרב להתנתק מהטלפון - על אף שכל שיחה נכנסת רק מדרדרת אותו יותר ויותר וחושפת בפניו כי הכסף שברשותו ושארית חייו לא יהיו כפי שהכיר אחרי תום החופשה.

הכסף עדיין קובע. "הלוטוס הלבן", צילום: HBO

"הלוטוס" היא כמו חופשה. אם נשאבים לתוכה ניתן ממש לחוש את הנופים המהממים של קוסמוי, להישאב לתוך פס־קול עם צלילים מתאילנד, להרגיש את זיעת השיגולים ואת טשטוש התודעה המוכר שמייצרת חופשה שכזו. מעבר ליופי המלאכותי הנ"ל, עמוק בפנים נמצא ה"אני הפנימי" של הלוטוס. ניסיון לחפש עומק ומשמעות ברדידות היומיומית. ללוטוס הלבן יש קארמה טובה.

כמו חופשה. "הלוטוס הלבן", צילום: HBO

* היוצר של הלוטוס, מייק ווייט, ידוע למכורי הריאליטי כמי שהשתתף פעמיים ב"מירוץ למיליון" וגם בעונה אחת של "הישרדות" - שם הגיע לגמר והסתפק בסגנות. שורדים שהיו איתו על האי קיבלו תפקידי אורח בעונות הקודמות, וגם בעונה הנוכחית. עד כמה יסודות הריאליטי טמונים בתמה של הסדרה? כנראה שהרבה, רק צריך לחפש.

"הלוטוס הלבן" - עונה 3 | HOT, yes וסלקום

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר