קרוב לשלושה עשורים אחרי שיצר סיטקום ששינה את פני הטלוויזיה לעד וכשהוא בעשור השמיני לחייו, ג'רי סיינפלד, הקומיקאי, השחקן ויוצר "סיינפלד" מחזיק גם בטייטל מעורר הקנאה "הקומיקאי העשיר בעולם".
על פי מגזין פורבס, הונו מוערך כיום בסכום מדהים של 1.1 מיליארד דולר, סכום שעולה בהרבה על זה של כל קומיקאי אחר בעולם ואף על שחקנים מובילים מהשורה הראשונה בהוליווד. לשם השוואה, הונו של דוויין ג'ונסון (דה רוק) מוערך בכ-890 מיליון דולר, של טום קרוז בכ-800 מיליון דולר ושל בראד פיט "רק" בכ-400 מיליון דולר. בקרב הקולגות הקומיקאים, היחידה שמתקרבת אליו היא אלן דג'נרס, שהונה מוערך בכ-500 מיליון דולר.
הסיטקום המצליח הנושא את שמו ומבוסס על חייו, אותו יצר יחד עם לארי דיוויד, הוכיח את עצמו כנכס תרבותי מאז הושק ב-1989, ושימש עבורו כקרש קפיצה להכנסות ממקורות שונים - גם כשהנוף של הטלוויזיה האמריקנית השתנה. חלק משמעותי מהונו של סיינפלד מגיע מסדרת עסקאות סינדיקציה (שיתופי פעולה למטרות תועלת) של הסיטקום, שהכניסה לו כ-465 מיליון דולר לפי הערכות של סוכנות הידיעות בלומברג.
עסקה עם נטפליקס על זכויות הסטרימינג של הסדרה זוכת האמי, שירדה משידור בשנת 1998, הוסיפה לו עוד 94 מיליון דולר. בנוסף, מאז שנות ה-80 הוא הרוויח יותר מ-100 מיליון דולר מהופעות על הבמה בכובעו כקומיקאי, כך לפי ההערכות.
הונו של סיינפלד כולל גם נכסים בשווי של 40 מיליון דולר, בהם דירה בצד המערבי של הסנטרל פארק בניו יורק, בית בהמפטונס ומחסן בקליפורניה. כאשר נטפליקס זכתה בזכויות הסטרימינג הגלובליות לכל 180 הפרקים של "סיינפלד" בשנת 2019, דווח בלוס אנג'לס טיימס כי החברה שילמה "הרבה יותר" מ-500 מיליון הדולר ששילמה רשת NBC עבור זכויות הסטרימינג של "המשרד".
כבר ב-1998, השנה שבה שודר פרק הסיום של "סיינפלד", הבינו מנהלי הטלוויזיה שהסדרה עשויה להיות האחרונה מסוגה. "התוכנית הזו עשויה להיות הסיטקום האחרון שהצליח בגדול ברשתות", אמר אז ביל בורק, נשיא TBS Superstation לשעבר, במאמר שפורסם ב-1998 בניו יורק טיימס.
במהלך שידוריה משנת 1989 עד 1998, "סיינפלד" הייתה בראש דירוגי נילסן, הידועה כשיטה למדידת נתוני צפייה בטלוויזיה, שמספקת מידע על גודל וקהל הצופים של תוכניות ומשמשת ככלי מרכזי להערכת פופולריות של תוכניות ולהחלטות פרסומיות.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו