צילום: לירון מולדובן // רוני פיטרסון בהופעה בשנה שעברה

המוזיקאי רוני פיטרסון הלך לעולמו

הזמר והגיטריסט, בן 62 במותו, שיתף פעולה עם אמנים ישראלים רבים בהם שלום חנוך שאמר: ״זאת עובדה. אני עדיין מעכל״

הזמר והגיטריסט רוני פיטרסון הלך הבוקר (שני) לעולמו כשהוא בן 62 בלבד. פיטרסון, שנולד בגרמניה, היה גיטריסט וזמר שבעיקר ניגן מוסיקת בלוז. כבר כילד הופיע כגיטריסט מקצועי והשתתף בהקלטות ובמופעים של אמנים רבים בהם שלום חנוך, רמי קליינשטיין, יזהר אשדות, מיכה שטרית, דיאנה גולדי, מיי פיינגולד ודפנה ארמוני. פיטרסון השתתף בהפקת אלבומו של מאיר אריאל "זרעי קיץ" וניגן עם אחיו ריי הבסיסט כנגן חיזוק במופע של שלום חנוך "רק בן אדם". לצד הופעתו עם אמנים נוספים הקליט ועבד על מוסיקה משלו, זאת לצד הגשתו תכניות רדיו, כתיבה לסרט ולטלוויזיה. 

פיטרסון הגיע למיון כבר ביום חמישי. "הוא סבל מכאבי גב קשים", סיפרה אשתו נילי. "הוא קבל משככי כאבים עם דיאגנוזה שהוא צריך לעבור ניתוח. הוא שוחרר הביתה, לקח את הכדורים ולא התעורר. מת מדום לב נשימתי". פיטרסון נחשב לאחד מבכירי נגני הגיטרה בארץ, ובעברו שיתף פעולה עם אמנים ישראלים מפורסמים רבים, בהם גם רמי קליינשטיין, יזהר אשדות ועוד רבים וטובים.  בשלושים השנים האחרונות הוא משמש כנגן גיטרה בהופעותיו של שלום חנוך, שהתקשה לעכל את הבשורה ואמר: ״זאת עובדה. אני עדיין מעכל״.

נילי פיטסון נפרדת מבעלה רוני // צילום מסך

מי שבילתה עמו לאחרונה על הבמות ברחבי הארץ היא הזמרת דיאנה גולבי שקבלה בהלם את הבשורה: "אני קצת בשוק, שמעתי עכשיו ואני לא כל כך מעכלת. אני בעיקר מרפרפת עכשיו על תמונות שלנו יחד. אני בשוק ואני בעיקר מלאת הודיה בו זמנית על ההזדמנות להכיר את האיש ולעבוד אתו שנתיים, לחרוש אתו את הארץ, ללמוד ממנו ולהקשיב לו, היינו נוסעים המון ביחד ברכב שלו להופעות, אני מריצה כל מיני ציטטות שלו בראש. לא מזמן היתה לנו הופעה עם שלום חנוך ומשה לוי וזה היה ארוע ענק מבחינתי וקלוז'ר קטן מבחינתו כמו שאמר לי שזה לשלב את שתי האהבות הגדולות שלו- הלהקה הקטנה שלנו, משה אני והוא, יחד עם שלום  וזה היה מאוד מרגש. הוא מוסיקאי אדיר. אנחנו כקהל בארץ הרווחנו ואני כמוסיקאית הרווחתי ואני מודה על זה שהאיש הזה נכנס לחיי ולימד אותי וממשיך ללמד אותי ואני פשוט לא מאמינה שהוא איננו ". ב-11 באוקטובר היה אמור להעלות את מופע המחווה לפסטיבל הוודסטוק יחד עם אמנים נוספים. 

גם הזמר רמי קליינשטיין נפרד מפיטרסון: "רוני יקר. עצוב לי שכך נפרדת מהעולם כי ללא ספק היה לך עוד הרבה מה לומר כשר הבלוז הבלתי מוצהר של ישראל. מ״רק בן אדם״ של שלום חנוך התאהבתי בנגינה השמנה והנוקבת. האם יודעים שאת הגיטרה ב״עניין של זמן״ אתה הקלטת? או שניגנת את הסולו ב״מסייה שרמונטיה״ באלבום ״אהביני״, שהצטרפת לתקופה ל״מועצה״ ושחרשנו את הארץ יחד? לא תמיד היה לך קל להיות כאן ומי כמוני מבין את הבדלי התרבות בין ארה״ב לכאן". 

"אבל כיאה לאדם עם משימה לבצע  נשארת ונלחמת על המורשת הזרה הזאת שבלעדיה לא היה רוקנרול,רוק, סול מיוזיק, הביטלס וכל מה ששומעים בעולם. מורשת הבלוז העתיקה התנגנה בין אצבעותיך כמו מוזיאון מהלך על במות בארץ הקודש.תודה רוני על מה שהיית. נוח על משכבך בשלום".

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...