"לא הסכמתי לראות את זה": הזמרת שחלתה בסרטן גילתה שהוטרדה מינית בילדותה

הכירו את דנה שיר שלום כהן, מי שהתחילה את דרכה המקצועית כיועצת שיווקית, הגשימה את חלומה והיום היא זמרת • כעת, כשהיא מוציאה מוזיקה משלה, היא משתמשת בחומרים קשים מחייה, שסחפו אותה למערבולת רגשית מורכבת, שבסופו של דבר הובילה אותה לקבלה ולריפוי • "הבנתי שאני חייבת לתת גם לנשים אחרות קול"

דנה שיר שלום כהן , טל עבודי
דנה שיר שלום כהן. צילום: טל עבודי

דנה שיר שלום כהן בת ה-40 היא אמא לשלושה ילדים, נשואה, וגם זמרת ויוצרת שליוותה את נרקיס בהופעות במשך שנתיים. בשלוש השנים האחרונות היא גילתה שחלתה בסרטן, שהוטרדה מינית בילדותה ושעד היום הייתה במצב של הדחקה.

בימים אלה היא מעבירה הרצאות בליווי השירה שלה, שכל מטרתן היא לתת קול לנשים אחרות שנמצאות במצב דומה.

דנה שיר שלום כהן, צילום: טל עבודי

"בתקופת הקורונה הפסקתי לעשות את מה שעשיתי רוב חיי - ייעוץ שיווקי. בערה בי התשוקה של לחזור לאהבת הילדות שלי, השירה והבמה. זה פתח לי את הלב והרגשתי שאני נותנת יד לילדה שהייתי פעם. אלא שבהדרגה, דרך הכתיבה, התחילו לצאת לי טקסטים מטורפים - ולא באמת הבנתי על מה אני כותבת", אומרת דנה ל"ישראל היום". "שרתי: 'עמוק בפנים אני יודעת, אני לבד בעולם' וזרמתי עם זה - כי אני אדם מאמין".

מהר מאוד הדברים החלו לצוף בתוכה, ודנה מצאה עצמה במערבולת של רגש שהיא לא דמיינה קודם לכן שתיכנס לתוכה. "בסגרים של הקורונה הייתה לי תוכנית לטוס להשקה של סרט ששיר שלי נוגן בו, אבל במקום זה נשארתי בבית עם שלושה ילדים. מאוד התאכזבתי אבל המשכתי ליצור, עד שהגיעה בשורה לא פשוטה", היא אומרת ולוקחת נשימה עמוקה. "בשלב הזה של הקריירה כבר חיממתי את נרקיס והופעתי איתה על כל הבמות בארץ, הגשמתי חלומות מטורפים שלי. ואז קיבלתי טלפון שהבדיקות שלי לא תקינות באולטרסאונד שד. לא יכלו להגיד לי בטלפון במה מדובר, אבל הבנתי ישר - יש לי סרטן".

את זוכרת את הרגע הזה?
"כן. זה היה שבר שבלתי ניתן להסביר. התרסק לי הטלפון, התרסקתי כולי. אני מאוד מאמינה בקשר בין גוף ונפש, אז מייד כשקיבלתי את הבשורה הבנתי שכנראה משהו בנפש שלי צריך להתברר. בשלב הזה כבר נהייתי חברה טובה של נרקיס, אז היא שלחה אותי למטפלת שלה בקריית גת. אצל אותה מטפלת גיליתי בפעם הראשונה על התקיפות המיניות שספגתי בילדות".

דנה שיר שלום כהן, צילום: טל עבודי

זה משהו שהיית מודעת אליו לפני כן?
"היו נורות אדומות וסימנים מקדימים, אבל לא הסכמתי לראות את זה בשום אופן", היא מודה, ומספרת שבעקבות הטיפול היא לא יכלה להדחיק עוד. "לפני כן ראיתי את הבעל של הדודה שלי עומד מעליי כילדה בעבר, אבל לא יכולתי להכיל את זה. עכשיו, עם הסרטן, כבר לא יכולתי להתנגד לזה - והבנתי שצריך לפתור את זה איכשהו".

כשנגמרה ההדחקה - עם מה נשארת?
"אחרי אותו הטיפול הייתי בדרך להופעה שלי, 'דנה קמה', ולא ידעתי מה לעשות עם עצמי. הייתי עם סרטן בגוף ועם סרטן בנפש, ועליתי לבמה ככה, גמורה. באותה הופעה נרקיס הגיעה במקרה להפתיע אותי, וקראה לי מהקהל - ופתאום הרגשתי שהנשמה חוזרת לי לגוף. הרגשתי את הכאב והשמחה הכי גדולים שחוויתי באותו הזמן, והבנתי שפתחתי תיבת פנדורה של רגשות, אבל דרך הכאב מגיע הריפוי".

"כשהתחלתי עם המוזיקה זה הציל את החיים שלי, כי אחרת לא הייתי יכולה להתמודד עם הסרטן והפגיעות המיניות. אז המשכתי את הטיפול והבנתי שאני צריכה להתמודד עם הרגשות הקשים. בעלי הציל אותי בכל רגע ורגע, עברתי שתי כריתות חלקיות של גושים סרטניים ואז הקרנות ושחזורים פלסטיים, שזה גם מאוד כואב. ותוך כדי שאני עוברת את הסיוט הזה בגוף, אני עוברת אותו גם בנפש. אבל אני אדם חזק וידעתי שאני חייבת להחזיק את עצמי".

דנה שיר שלום כהן, צילום: טל עבודי

בשלב הזה דנה התעמתה עם התחושות הקשות, פתחה מבערים והחליטה להתמודד עם האמת שלה. "הגברתי רגשות מודחקים והתחלתי לנהל אותם - וכך התחלתי להגשים חלומות בצורה סדרתית. פתחתי את הפצע שלי עם המשפחה ומול כל העולם, כתבתי על זה את השיר 'יפה שלי' - שכבר התחיל לעשות אדוות. הגעתי עם קליפ שיצרתי בעקבות הנובה להקרנה בטיימס סקוואר, שזה היה הישג מטורף. אורין ג'ולי, שעברה גם כן תקיפה מינית, פנתה אליי ונכנסתי לפודקאסט שלה. אפילו קיבלתי טלפון מבית הנשיא - ואז הוצאתי הרצאה על הסיפור שלי, כי הבנתי שאני חייבת לתת גם לנשים אחרות קול".

בשילוב עם שירים מקוריים שלה לצד קאברים וסיפורה האישי, היא מופיעה היום מול קהל רחב באומץ - ולא מפחדת לדבר על הכל. "אני חושבת שאם מישהו ייקח משהו אחד מתוך כל המשבר וההתמודדות שלי - אז מבחינתי עשיתי את שלי", היא אומרת בחיוך. "ברגעי קושי אפשר להתרסק או להיבנות מחדש - ואני בחרתי להיבנות. היום אני בריאה לגמרי, יוצרת וכבר כותבת את הפרק הבא. כתבתי שיר חדש עם ענבל ביבי, ואני מאוד מתרגשת לקראתו. הוא מדבר על המסע של חיפוש עצמי והתשובה - שבסופו של דבר מגיעה כשמסתכלים פנימה. כך גם מגלים את העוצמות שיש בנו".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר