אחרי שני ביקורים מוצלחים בארץ, את ההופעה השלישית שלו בישראל מקס קולומבי החליט לבטל. היא היתה אמורה להתקיים בקיץ שעבר, וקולומבי, אמן הדרים־פופ הבלגי האהוב שפועל בשם "אוסקר אנד דה וולף", פשוט לא היה מסוגל לעלות על במה.
"הייתי במצב נפשי ממש רע וביטלתי את כל סיבוב ההופעות שלי", הוא מספר על תקופת הפוסט־קורונה שלו, זמן שבו אחרי הסתגרות בבית ובאולפן ההקלטות, הוא מצא שהוא מתקשה לתקשר שוב עם קהל גדול. "פחדתי מהכל. פחדתי לצאת מהבית, היתה לי חרדה חברתית, לא היה לי ביטחון. מעולם לא התמודדתי עם דבר כזה בעבר. 'חגגתי' הרבה באותה תקופה, והעניין הוא שעם אלכוהול וסמים, החרדה שלך רק מתעצמת. זה פשוט מעגל אכזרי. אז כשהבנתי שיש בעיה מייד הפסקתי עם הכל, אבל עדיין הייתי צריך להתחבר לעצמי מחדש. הייתי צריך להבין שוב שאני בעצם אדם די ביישן ומופנם".
עשית פה אקט אמיץ. המון אמנים היו יוצאים לסיבוב הופעות ומתמודדים עם ההשלכות מאוחר יותר.
"היינו צריכים לטוס ללונדון והייתי ער כל הלילה. ממש השתגעתי מחרדה. ואז אמרתי לצוות שלי: 'תראו, אני לא יכול לעלות על מטוס'. ישבנו מסביב לשולחן והם אמרו לי 'עדיף שתטפל בעצמך ואחר כך נקיים את ההופעות כמו שצריך, ולא על 20 אחוז סוללה'. אם הייתי עולה במצבי לבמה, השפתיים שלי לא היו זזות. אז לקחתי צעד אחורה בשביל הקריירה והעתיד שלי".
עכשיו, כשהסוללה שלו טעונה במלואה, הוא שב אלינו (27 בספטמבר ברידינג 3 בתל אביב). לא מעט בזכות החיבוק העצום שהוא זוכה לו מהקהל המקומי.
אתה מגיע לכאן בתקופה סוערת, פוליטית וחברתית. עד כמה אתה מעודכן בנעשה מחוץ לבלגיה?
"אני יודע מה קורה, אבל העניין הוא שזה תמיד ככה. בכל שבוע צץ משהו חדש ברשתות החברתיות, המון אנשים שאני מכיר באירופה מדברים על כך והדעות תמיד חלוקות. יש לי כמה חברים בישראל, ואני יודע שכל מי שמופיע אצלכם מתמודד עם תגובות־נגד. אני מקבל אותן גם, בהחלט. אבל אני רוצה להביא את הסיפור שלי לאנשים, אני לא מחבר בין פוליטיקה למוזיקה".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו