יוצרת הסרט, חן שומוביץ' (משמאל) // צילום: פייסבוק

קללות בגלל נשיקה בסרט

קבוצת תושבים דתיים קיללו בזמן פסטיבל הקולנוע החברתי בלוד וקראו להפסיק את הקרנת הסרט הקצר • הקהל, דתיים וחילונים, קרא להם לצאת מהאולם • ראש העיר רביבו: "דרך ארץ קודמת לכול"

מהומה בפסטיבל הקולנוע החברתי בלוד: תושבים דתיים קראו קריאות גנאי במהלך הסרט הקצר "בדק בית", ששודר אמש (חמישי) לפני הקרנת הסרט "הבלתי רשמיים" העוסק בהקמתה של תנועת ש"ס.

במהלך סצנה בסרט הקצר "בדק בית" העוסק באלימות כלפי נשים, התרחשה נשיקה בין בני זוג. מיד לאחר מכן, החלו לחשושים בקהל ואישה דתייה קמה ממקומה והחלה לצעוק "בושה וחרפה" וקריאות גנאי שונות. במקביל, גבר דתי מהשורות העליונות החל לקלל. בשלב מסוים הוא גם הסתיר עם הטלפון הנייד שלו את המקרן כדי למנוע את הקרנת הסרט. בקהל ההמום, שבו ישבו דתיים וחילונים, קראו הנוכחים קריאות בוז לעבר מפרי הסדר ודרשו מהם לצאת מהאולם.

מחוץ לאולם, פנתה קבוצה של כעשרה תושבים דתיים למארגני הפסטיבל ודרשה מהם לעצור את הקרנת הסרט הקצר לאלתר, תוך הפניית קללות ליוצרת הסרט חן שומוביץ'. בין היתר נאמר לה: "כלבה" ו"בהמה". אחד מהתושבים הדתיים אף ניסה לנקוט באלימות פיזית כלפי שומוביץ', אך נבלם על ידי הנוכחים. לטענת אותם תושבים, לא הודיעו להם כי חל שינוי בלוח הזמנים והם ציפו רק לסרט שמותאם עבור הציבור הדתי.

בפוסט נרגש בפייסבוק סיפרה שומוביץ': "וכך בערב הבכורה של הסרט, נוצרה מהומה גדולה ולראשונה הרגשתי על בשרי כפיה דתית מהי. לא מכתבה, לא מפרסום פוסט בפייסבוק על גן שמכריח לעשות קבלות שבת ולא על עוד הדרת נשים בטקס בצבא. מול עיני צפיתי במילות שנאה, בביטול מוחלט ובחוסר כבוד לאחר בשם האל".

 

לאחר שהמהומה הסתיימה, נדלק האור באולם המתנ"ס דנוור בלוד וראש העיר עו"ד יאיר רביבו עלה לבמה לשאת דברים. ראש העיר גינה את התנהגותם של התושבים ודרש מהם לנהוג לפני הכול – בדרך ארץ. ראש העיר רביבו, הדגיש כי הוא בעצמו אדם דתי, וכאשר הוא נתקל במראות לא צנועים בעיניו בפעילותו הציבורית, הוא מתעלם ומתעסק בפלאפון. כך הוא ממליץ לכל אדם דתי לנהוג. ראש העיר הצהיר כי לפני הכול "אנחנו עיר אחת וחיים ביחד". דבריו זכו לתמיכה גורפת מקהל הצופים, בהם תושבים דתיים וחילונים.

פסטיבל הקולנוע החברתי נערך זה השנה הרביעית ברציפות וזכה שוב להצלחה גדולה בקרב התושבים. במהלך שבוע מוקרנים סרטים במוקדים שונים בעיר, בעיקר במתנ"סים, וזוכים לקהל צופים גדול. בין הסרטים המוקרנים השנה היו "סיפור אחר", "הבלתי רשמיים", "פיגומים" ועוד. בנוסף, נערכה השנה תחרות סרטים קצרים שבה זכה הסרט הקצר "בדק בית" העוסק באלימות כלפי נשים. הסרט הקצר הוקרן לכבוד זכייתו בתחרות הסרטים הקצרים, ויהפוך בעתיד לסדרת טלוויזיה.

העדכונים הכי חמים ישירות לנייד: בואו לעקוב אחרינו גם בערוץ הטלגרם החדש שלנו!

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...