ביונסה וספיידרמן | צילום: AP, Sony pictures

הרשימה הקצרה לאוסקר: ביונסה, ספיידרמן וגם סרט ישראלי

"השורטליסט" של פרסי האקדמיה האמריקנית לקולנוע התפרסמה, ובין המועמדים הבולטים ניתן גם למצוא את "אלמנה שחורה" ו"חולית"

הרשימה הקצרה לאוסקר, כלומר זו שמורכבת מהסינון הראשוני של שלל הקטגוריות בטקס ונקראת "השורטליסט", התפרסמה הלילה (רביעי) על ידי האקדמיה האמריקנית לקולנוע. בין המועמדים הבולטים ברשימה - שמות כמו ג'וני גרינווד מרדיוהד, ביונסה, ספיידרמן, וגם סרט ישראלי.

"ת.ד 1142: הנאצים הסודיים של אמריקה" של היוצרים הישראלים דניאל סיון ומור לושי מתמודד בקטגוריית הסרט התיעודי הקצר. בין המתמודדים על פרס פס הקול המקורי נמצא גיטריסט להקת רדיוהד, ג'וני גרינווד, עבור פסי הקול שכתב לסרטים "כוחו של הכלב" ו"ספנסר", וכן פסקול הסרט "חולית" שכתב האנס צימר (אשר מתמודד גם כמלחין פס קול הסרט "לא זמן למות", מסדרת סרטי ג'יימס בונד).

שמות בולטים נוספים ברשימה הם להקת U2 והשיר "Your Song Saved My Life" שכתבו בונו וחבריו לסרט "לשיר 2", וכן הזמרת ביונסה על השיר ""Be Alive שתרמה לסרט "המלך ריצ'רד". גם בן זוגה של ביונסה, ג'יי זי, מועמד לפרס, על שירו "Guns go Bang" שכתב לסרט "נקמה מרה". במידה ושני המוזיקאים יהיו מועמדים בקטגוריה הסופית, תהיה זו הפעם הראשונה בתולדות האוסקר שזוג נשוי התחרה זה מול זו בקטגוריה כלשהי.

מועמדים נוספים על פסלון פס-הקול הם אריאנה גרנדה וקיד קודי על פסקול הסרט "אל תסתכלו למעלה", ואיש להקת הביץ' בויז לשעבר בריאן ווילסון, על השיר המלווה את הסרט התיעודי העוסק בו "The Long Promised Road".

בקטגוריית "אפקטים מיוחדים" יתחרו בין היתר "אלמנה שחורה" ו"הנצחיים" של אולפני "מארוול"; "ספיידרמן: אין דרך הביתה" ו-"ומכסחי השדים: החיים שאחרי" של "סוני"; וגם "גודזילה נגד קונג" ו"מטריקס: התחייה", שניהם של אולפני "וורנר". בקטגוריית "דוקומנטרי באורך מלא" נמצאים סרטי תעודה מוזיקליים מוארכים כמו "בילי אייליש: העולם קצת מטושטש" והדוקו על להקת הוולווט אנדרגראונד. עוד מועמד בקטגוריה המסקרנת במיוחד השנה הוא הסרט "Summer of Soul", העוסק בפסטיבל מוזיקה אפרו-אמריקני שהתקיים בקיץ 1969, במקביל לפסטיבל וודסטוק המפורסם.

מתוך השמות המפורסמים ברשימה הקצרה ייבחרו חמשת המועמדים הסופיים בכל קטגוריה. המועמדויות לאוסקר יוכרזו ב-8 בפברואר, בעוד הטקס עצמו יתקיים ב-27 במרס בתאטרון "דולבי" בלוס אנג'לס.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...