בעשור שחלף מאז מותו של השחקן זוכה האוסקר, האמי, וגלובוס הזהב רובין וויליאמס ב-11 באוגוסט 2014, קשה לדמיין את עולם הקולנוע והקומדיה ללא האיש שידע להצחיק ולעורר השראה כמו שאיש לא הצליח לפניו. וויליאמס, שהיה ידוע בכישוריו הקומיים המופלאים ובתפקידים דרמטיים מרגשים וכיכב בשורה ארוכה של סרטים וסדרות, ביניהם "מורק ומינדי", "העולם על פי גארפ", "תשעה חודשים", "פאטץ' אדמס", "ג'ק", "ג'ומנג'י", "חברים" (בתפקיד אורח בלתי נשכח) ועוד, הלך לעולמו בגיל 63 בלבד לאחר מאבק קשה ומתיש של שנים בשדים פנימיים; התמכרויות לסמים ואלכוהול ומאניה דיפרסיה - לצד אבחון שגוי של פרקינסון שהיה למעשה סממנים מוקדמים של דמנציה (שטיון) עם גופיפי לואי שפגעו ביכולותיו הקוגניטיביות וגרמו לו, בין היתר, לפרנויה קשה שהובילה אותו, לפי הדיווחים, להתאבד.
בלכתו בטרם עת בנסיבות טרגיות כ"כ, וויליאמס הותיר אחריו געגוע עז ומורשת עצומה של צחוק ודמעות לא רק עבור משפחתו וחבריו, אלא גם עבור מיליוני מעריציו.
המחוות לזכרו
מאז מותו בטרם עת ב-11 באוגוסט 2014, HBO שחררה את הסרט התיעודי "רובין וויליאמס: בואו לתוך המוח שלי", בבימויה של מרינה זנוביץ', שמספר על עלייתו בסצנות הסטנד-אפ בשנות ה-70 ועד לתפקידיו הדרמטיים יותר בשנות ה-80 וה-90 בסרטים זוכי פרסים כמו "ללכת שבי אחריו", "בוקר טוב, וייטנאם", "התעוררות", "המלך הדייג", ו"סיפורו של וויל האנטינג". בשנת 2018, עלה ציור קיר עם פניו של וויליאמס בשיקגו עיר הולדתו. באותה שנה, העיתונאי דייב איצקוף פרסם את הספר "רובין". השנה, בציון עשור למותו, המגזין "ואניטי פייר" פרסם פרויקט זיכרון מקיף לזכרו, בו 20 קולגות, ביניהם חברו הקרוב בילי קריסטל, מאט דיימון, בן סטילר, סאלי פילד, אל פאצ'ינו, ג'וליאן מור, רוברט דה נירו והילארי סוואנק כתבו על מי הוא היה עבורם.
הניסיון שלו כפנטומימאי בתחילת דרכו
ב-1974 הצלם דניאל סורין צילם תמונות של שני פנטומימאים בסנטרל פארק של ניו יורק. אחד הפנטומימאים היה וויליאמס שלמד אז בבית הספר היוקרתי לאמנויות ג'וליארד. "מה שמשך אותי לרובין וויליאמס ולשותפו לפנטומימה, טוד אופנהיימר, היה כמות לא רגילה של אינטנסיביות, אישיות וזריזות פיזית", אמר סורין.
המכתב שכתב להנהלת בית הספר של השחקנית שגילמה את בתו ב"גברת דאוטפייר" אחרי שסילקו אותה
ליסה ג'קוב ששיחקה את לידיה הילארד, בתו של וויליאמס בסרט "גברת דאוטפייר", סולקה מבית הספר בו למדה בזמן צילומי הסרט כיוון שהחסירה יותר מדי ימי לימודים. כשוויליאמס גילה על כך, הוא כתב להנהלה מכתב בניסיון לשכנע אותם לאפשר לה לשוב ללימודים. "תלמידה ברמתה ובכישרונה צריכה לקבל עידוד לצאת לעולם וללמוד דרך עבודתה", כתב. "היא גם צריכה לקבל עידוד לחזור לכיתה כשהיא מסיימת כדי לשתף את החוויות האלה ולדרבן את חבריה לכיתה להשיג הישגים גבוהים יותר בעצמם. היא נכס לכל כיתה". לפי הדיווחים, בית הספר מסגר את המכתב אך לא אפשר לג'קוב לחזור. "מה שחשוב בסיפור הזה הוא שרובין עמד לצידי", כתבה ג'קוב בבלוג שלה. "הייתי רק בת 14, אבל כבר הבנתי שאני נמצאת בתעשייה מלאה ב'סכינים בגב' והיה ברור לחלוטין שרובין עמד לצידי".
כיצד שכח את אמו בנאום התודה שלו כשזכה באוסקר
במרץ 1998, וויליאמס זכה באוסקר לשחקן המשנה הטוב ביותר על הופעתו כשון מגוויר בסרט "סיפורו של וויל האנטינג". בשנת 2011 הופיע בתוכנית "The Graham Norton Show" ונזכר איך שכח להודות בנאום התודה שלו לאחת האנשים החשובים ביותר בחייו. "שכחתי להודות לאמא שלי והיא הייתה בקהל,", סיפר.
כיצד עודד את סטיבן ספילברג בזמן צילומי "רשימת שינדלר"
בהקרנת 25 השנים לסרט "רשימת שינדלר" שנערכה בפסטיבל הסרטים טרייבקה, הבמאי סטיבן ספילברג שיתף שוויליאמס, שגילם את פיטר פן בסרטו של ספילברג "הוק", היה מתקשר אליו וגורם לו לצחוק. "רובין ידע מה אני עובר, ופעם בשבוע היה מתקשר והיה עושה לי 15 דקות של סטנד-אפ בטלפון", אמר ספילברג. "צחקתי בהיסטריה כי הייתי צריך לשחרר כל כך הרבה".
צייר, גיימר ורוכב אופניים
וויליאמס למד מדעי המדינה לפני שנרשם לג'וליארד ללימודי תיאטרון (לימודים שלא השלים), היה גיימר חובב (הוא אף קרא לבתו זלדה על שם הדמות במשחק הווידאו "האגדה של זלדה"), צייר, ורוכב אופניים נלהב שאף לקח חלק בלא מעט מסעות רכיבה לגיוס כספים עבור מטרות שונות.
הזכייה בתואר האדם המצחיק ביותר
ב-1997 הוא נבחר לאדם המצחיק ביותר בחיים על ידי המגזין "אנטרטיימנט וויקלי". בתיכון זכה לתואר זהה, אך לצד זה חבריו לשכבה גם קבעו כי למרות כישרונו הקומי הגדול הוא גם בעל הסיכויים הנמוכים ביותר להצליח.
הסכסוך עם דיסני בגלל "אלאדין"
רוב הדיאלוגים שלו בסרט "אלאדין" (1992) היו אילתורים. למרות הצלחת הסרט, וויליאמס סירב לעבוד עם דיסני שוב לאחר צאתו כיוון שטען שהאולפנים הפרו את התחייבותם כלפיו. "הייתה לנו עסקה", סיפר. "הדבר היחיד שאמרתי כשהסכמתי לקחת על עצמי את התפקיד, הוא שאני אעשה את הקול (הכוונה לדיבוב הדמות המצוירת של הג'יני. ע"ח). אני עושה את זה בעיקר בגלל שאני רוצה להיות חלק מהמסורת של האנימציה. אני רוצה משהו לילדים שלי, אבל אני פשוט לא רוצה למכור כלום, כמו בורגר קינג, כמו צעצועים, כמו דברים", שיתף בתנאי שהציב. "לא רק שהם השתמשו בקולי, הם לקחו דמות שאני עשיתי ודיבבו אותה מחדש כדי למכור דברים. זה היה הקו שהם חצו", אמר. יש המספרים כי בניסיון לפצות את וויליאמס, האולפנים שלחו לו ציור מקורי של פיקאסו בשווי מיליון דולר.
הכמיהה לגלם את האגריד בסאגת "הארי פוטר"
וויליאמס רצה כל כך לגלם את דמותו של האגריד בסרטי "הארי פוטר" עד ששלח לג'יי קיי רולינג מכתב אישי בבקשה לקבל את התפקיד. רולינג סירבה כי רצתה צוות שחקנים שכולו בריטי.
הצופה בקהל שקיבל בקע כי צחק חזק מדי
ההופעה של וויליאמס בתוכנית "Inside The Actors Studio" בשנת 2001 היא ככל הנראה הראיון המפורסם ביותר בתולדות התוכנית. וויליאמס הפך את הראיון להזדמנות לעמוד מול הקהל ולהציג את כישורי האלתור שלו במשך כל התוכנית. מנחה התוכנית ג'יימס ליפטון אישר מאוחר יותר שאחד הצופים נאלץ להתפנות באמבולנס לאחר שקיבל בקע משום שצחק כל כך חזק.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו