תשעה סרטים עלילתיים יתחרו השנה בתחרות חג'ג' לקולנוע ישראלי במסגרת פסטיבל הקולנוע בירושלים, שיתקיים זו הפעם ה-40, בין התאריכים 13 ל-23 ביולי. בתחרות דיאמונד לקולנוע תיעודי יתחרו שמונה סרטים.
בנוסף, במהלך הפסטיבל תתקיימנה גם תחרויות לקולנוע קצר וקולנוע ניסיוני, כאשר הסכום הכולל של הפרסים שיחולקו לזוכים השנה יעמוד על כמיליון שקלים.
בתחרות לסרטים עלילתיים ניתן למצוא השנה מספר שמות מוכרים, ביניהם התסריטאי-במאי הוותיק איתן גרין ("אזרח אמריקאי", "חדרי הבית"), ששב לפעילות עם "בתי אהובתי" בכיכובו של ששון גבאי בתור אלמן בן 70 שמנסה לסייע לבתו, ודובר קוסאשווילי ("חתונה מאוחרת", "מתנה משמיים"), שיגיע לעיר הקודש עם "הענקים של אי הפסחא", המגולל שני סיפורי אהבה שנרקמים במקביל.
סרטים נוספים בתחרות הם "דניאל אויערבאך" של דוד וולך ("חופשת קיץ"), שמגיש סרט מסע אוטוביוגרפי על קולנוען שמנסה לעשות את סרטו השני, "חדר משלו" של מתן יאיר ("פיגומים", "בגרות"), על צעיר לפני גיוס שמשפחתו עומדת על סף פירוק, "המשלחת" של אסף סבן ("בית בגליל"), על שלושה חברים שיוצאים במשלחת בית הספר למחנות הריכוז בפולין, ו"העתיד" של נעם קפלן ("מנפאואר"), המתאר מציאות עתידנית שבה ניתן לחזות פיגועי טרור.
את הרשימה משלימים שלושה סרטי ביכורים: "טעם התפוחים אדום" של איהאב טרבייה, על שייח' דרוזי מכובד בגילומו של מכרם חורי; "מתחת לצל של השמש" של שלום הגר, על גבר אתיופי שמשתחרר מהכלא 15 שנים אחרי שרצח את אשתו; ו"הפילגש" של מעיין ריף, דרמה קומית עם דאנה איבגי, אניה בוקשטיין ויניב ביטון שמתרחשת בעולם התיאטרון.
סרטי התחרות התיעודית הם "האסיר X" של הילה מדליה ועמוס רוברטס, העוסק בפרשת סוכן המוסד האנונימי שהתאבד בתאו בכלא איילון; "הבית בקרית שמונה" של ליסה פרץ ורובי אלמליח, שחוזר אל הטבח הנורא שהתרחש בקריית שמונה ב-1974; "ג'אדו - שואה במדבר" של שרון יעיש וגולן רייז, שבמרכזו מחנה ריכוז שפעל במדבר הלובי.
בנוסף, "משפחת המרגלים", של רפאל בלולו, שבו משפחה מתמודדת עם פרשת הריגול שגרמה לה לברוח ממצרים לישראל ו"שומרות הסף: זיכרונות" של אליעזר יערי, שמגולל את סיפורו של ארגון "מחסום Watch".
עוד ישתתפו בתחרות התיעודית הסרטים "השיבה מהפלנטה האחרת" של אסף לפיד, שמשרטט דיוקן של הסופר ק.צטניק; "שלושתנו" של הניה ברודבקר, על זוג חרדי צעיר, הורים לילד אוטיסט, שנלחמים על מקומו של בנם בחברה; ו"שריף שנטי: תיק רצח" של אבידע ליבני, הצולל אל תוך תעלומת הרצח של שריף שנטי, סוחר קרקעות מוסלמי שקנה קרקעות מערבים ומכר אותן ליהודים, וחושף פרטים חדשים על מלחמות קרקע שנמשכות עד היום.
בנוסף לכל אלה, במהלך הפסטיבל יוקרן גם עותק חדש ומשוחזר של "חסד מופלא", סרטו המכונן של הבמאי המנוח עמוס גוטמן, שזכה בפרס וולג'ין ב-1992 ונחשב לפסגת יצירתו הקולנועית של גוטמן.
כפי שכבר פורסם, סרט הפתיחה של הפסטיבל, שיוקרן תחת כיפת השמיים בבריכת הסולטן, יהיה "גולדה" - דרמת המלחמה התקופתית של הבמאי גיא נתיב, בו השחקנית הבריטית האגדית הלן מירן מגלמת את ראשת הממשלה גולדה מאיר.
פרטים על התוכנייה הבינלאומית של הפסטיבל ועל האורחים שיגיעו לירושלים יתפרסמו בשבועות הקרובים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו