הוכרזו הסרטים הזוכים בפסטיבל "דוקאביב" 2016. "מוות בבאר שבע", סרטם של טלי שמש ואסף סודרי זכה בפרס הסרט הטוב ביותר בתחרות הישראלית וזיכה את יוצריו ב- 70,000 ש"ח. בנוסף, הסרט זכה גם בפרס הבימוי מטעם פדאורה – פדרציית מבקרי הקולנוע מאירופה ומדינות הים התיכון.
מנימוקי השופטים: "הפרס ניתן על הדרך הנשגבת בה הסרט משתמש בצילומי אבטחה אפאתיים כדי לייצר מראה קולנועית חדה של החברה הישראלית המוצפת במסרים של הסתה וגזענות בימים של פחד. אנו מקוות/ים שהסרט ישלח קריאת בכי מפכחת, אשר תעזור להנציח את הלינץ' של אבטום זרהום בזיכרון הקולקטיבי הישראלי".

"אמא ילדה" // צילום: אביגיל שפרבר
בתחרות הישראלית זכה בציון לשבח הסרט "אמא ילדה", סרטם של יעל קיפר ורונן זרצקי, שגם צילם את הסרט וזכה בנוסף בפרס הצילום.
בפרס ראש עיריית תל אביב-יפו לסרט ביכורים, זכה "החולמים מבבילון", סרטו של רומן שומונוב. מנימוקי השופטים: "הסרט מתמיר את קשיי היום בתקווה ובאפשרות החתרנית של תרבויות שוליים".

החולמים מבבילון // צילום: רומן שומונוב
עוד זכו: "קרא לי מריאנה", סרטה של קרולינה ביאלבסקה מפולין, זכה בפרס הסרט הזר הטוב ביותר בתחרות הבינלאומית ובפרס כספי של 20,00 ש"ח.
מנימוקי החבר השופטים: "פורטרט עדין ונוגע ללב על אישה שמסכנת את כל היקר לה בעבור האמת שלה ומשלמת עליה מחיר כבד."
"ארצם של הנאורים", סרטו של פייטר-יאן דה פיו מבלגיה, זכה בפרס החזון האמנותי בתחרות עומק שדה.
מנימוקי השופטים: "נעשו סרטים רבים על המלחמה באפגניסטן, אבל סרטו של דה פיו מצטיין בעשייה קולנועית מקורית, נועזת ובמבע קולנועי עז ומופשט".

"בית האילמת" // צילום: צבי לנזמן
מנימוקי השופטים: "יוצרת הסרט משתמשת בבחירות קולנועיות מרשימות, במבנה דרמטי מורכב ובשילוב רגיש של אינטימיות ומבט ממרחק, על מנת לגעת בלבנו כשהיא מציגה מאבקי ההישרדות היומיומיים של גיבוריה רבי העוצמה".