לרגל מלאת 75 שנה למדינה, ביקשנו ממבקרי הספרות של ישראל היום לגבש רשימה של 75 ספרים זכורים ונשכחים, משפיעים ונידחים, אהובים ושנואים, שהספרות הישראלית לא היתה מכירה את עצמה בלעדיהם.
שם ספר: עם אורז לא מתווכחים
מחברת: אורלי קסטל-בלום
שנת הוצאה: 2004
הוצאה: כנרת זמורה דביר
מספר עמודים: 319
באחרית הדבר שלה לספר כותבת העורכת פביאנה חפץ שלאורלי קסטל-בלום יש את היכולת לייצר מיתוס, ואכן הרבה מהסיפורים כאן הפכו מזמן למיתוסים:
למשל הסופרת הגוססת שמחברים לגופה צינורות כדי שתהפוך למכונת סיפורים ב"הסופרת כזונת צמרת" או המזרחית ב"אֹמִי פֶה שֹרְל" שמתכחשת לאישה שמגיחה מתחת לספסל הטוענת שהיא אמא שלה, אבל מסגירה את עצמה כשהיא עונה לה בערבית.
אלה מיתוסים שעשויים בעצמם משברי מיתוסים, מרפליקות משומשות, מה שנותן לסיפרים האלה לא רק מעמד-על של סיפור-על-הסיפור-שאנחנו-מספרים-לעצמנו, אלא גם פגיעות מאוד גדולה.
הם מציגים לראווה את השברים שמהם הם עשויים, ובעוד הוא מרכיבים אותם אל סיפורים מאוחים, הם גם מצביעים על הפוטנציאל הממשי שלהם להתרפק בכל רגע בחזרה אל מרכיביהם.