כבר מעל לשלושה שבועות עברו מאז דיאן שוורץ הודחה בסערה מבית "האח הגדול", אך האמוציות שהיא מעוררת בקרב הציבור עדיין מורגשות היטב בכל ניסיון שלה ליצור קשר עקיף או ישיר עם הקהל. אמש (שלישי) היא קיימה סשן שאלות ותשובות עם 147 אלף עוקביה ברשת החברתית אינסטגרם, במהלכו הסבירה את הסיבה לדעתה לקשיחות שמזוהה איתה כל כך, התייחסה למריבה המפורסמות שלה בבית עם בר, סיפרה למה הכי התגעגעה בזמן שהייתה בניתוק מוחלט מהעולם בחוץ, שיתפה בנאצות הקשות שהיא מקבלת גם עכשיו, וגם דיברה על בן זוגה בתוכנית נתנאל.
"למה את תמיד נראית בלי רגש?", ספק שאלו ספק עלבו בדיאן הגולשים כבר בתחילה. "זו הבעת הפנים שלי. אבל בכנות, אחרי שצפיתי באח, חשבתי שזה אולי מגיע מהחינוך שקיבלתי. תמיד כשהיה לנו קשה בחיים, אבא שלי היה תופס אותי, מנער אותי ואומר לי 'תתקדמי'. ככה גדלתי ופיתחתי חסינות, והאמת כשנכנסתי לבית באמת חשבתי שיש לי עור של פיל. חשבתי שאני טפלון, אבל גיליתי שלא. יש לי רגשות, ובסוף נשברתי".
"על מה את מתחרטת בבית?", ביקשו הגולשים לדעת. "על מילים קיצוניות, על כעס מוגזם וריבים מיותרים. לא הבנתי את האחריות שיש למילים. אם הייתי מבינה כמה מתייחסים לכל מילה ומילה שיוצאת לנו מהפה, הייתי בוחרת לשנות", ענתה שוורץ. "את מצטערת שאמרת לבר 'אמא בושה'?", התעקש אחד העוקבים להבין מה יחסה של שוורץ למשפט שעורר סערה. "כן! בוויכוח נאמרו דברים מאוד קשים לשני הצדדים. בר היא חברה! אחת הקרובות שהיו לי בבית. התבאסתי גם על בר וגם על האימהות שהיו צריכות לצפות בזה. בחרתי במילים לא נכונות ואני מצטערת על זה".
"למה הכי התגעגעת?", נשאלה עוד דיאן. "לחיבוק של אמא", פסקה על רקע תמונות משותפות של השתיים. לשאלה איך היה לראות את עצמה על המסך, השיבה: "לפעמים כיף, לפעמים קשה, לפעמים עצוב, לפעמים מצחיק".
באחד מהסטוריז שהעלתה שוורץ, היא בחרה להעלות ציטוט של קללות ודברים קשים שנכתבו לה. "תעופי לנו מהעיניים, יא היטלר. את צריכה למות!", נכתב לה. "אני לא יודעת מה עוד אפשר לומר כדי שתבינו שהאיחולים הללו לא נתפסים. קשה לי לדמיין שעוד אנשים עוברים את הדברים האלה, בין אם זה ידוענים ובין אם זה ילדים. במשך הימים שלקחתי לעצמי מצאתי את עצמי מחבקת וירטואלית ילדים שהיו שולחים לי הודעות ומספרים לי שאומרים להם שהם צריכים להתאבד רק כי הם אוהבים אותי. ילדים בני שמונה! אני מנסה לשמור על חוזק מול המילים הללו, וזה לא פשוט".
גם לזוגיות עם נתנאל רודניצקי, היא התבקשה להשיב, כשנשאלה האם היא ממתינה לו. "כן! אני ונתנאל עברנו תהליך מהמם בבית. במהלך השהות שלנו בבית הוא ריגש אותי ואמר לי שעזרתי לו ללמוד לאהוב את עצמו. אני מחכה כבר לפגוש אותו בחוץ".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו