הנהירה לאור יהודה: הגופים שמעצבים את המחר

עם תנופת פיתוח בלתי רגילה, אטרקטיביות לעסקים ולעובדים ונגישות תחבורתית מצוינת, לא פלא שחברות רבות כמו כאן 11, בוחרות להיפרד מתל אביב הגדולה ומערים נוספות לטובת אור יהודה שנמצאת במרכז גוש דן * אז איך זה קורה?

עוד ועוד גופים גדולים בדרך לאור יהודה. פארק נעימי . צילום: סטודיו ישראל

בשיתוף עיריית אור יהודה

אור יהודה הופכת בשנים האחרונות לאחד היעדים האטרקטיביים ביותר לחברות וגופים עסקיים גדולים שמגיעים וכובשים את העיר הנמצאת במרכז גוש דן. תנופת הפיתוח שחווה העיר מוכיחה את עצמה כשבתקופה האחרונה חברות רבות בוחרות מבחינה אסטרטגית להעתיק את מקומן מתל אביב ומערים נוספות אל אור יהודה.

הן הבינו שהפוטנציאל של מיקום מנצח בשילוב הזדמנויות בלתי נגמרות הם המפתח למחר. “אין ספק שמי שבוחר להגיע לאור יהודה,  יודע מה הוא עושה”, מציינת בגאווה ראש עיריית אור יהודה, ליאת שוחט. “יש לנו תחרות עם לא מעט אזורים מסחריים סביבנו, אבל אנחנו דואגים להיות הכי אטרקטיביים לעסקים החדשים והוותיקים ובעיקר לספק את השירות הטוב ביותר. אני שמחה שעוד ועוד חברות וגופים עסקיים גדולים בוחרים באור יהודה כבית שלהם”.

OPARK הדבר החם הבא

עיריית אור יהודה מקימה בשנים האחרונות את OPARK, מתחם התעסוקה והמסחר החדש של גוש דן בהיקף של כמיליון מ”ר. מדובר באזור שימשוך אליו רבים מכל רחבי הארץ בעיקר בזכות העובדה שהוא יספק את כלל השירותים לעובדים ולבעלי העסקים - נגישות תחבורתית מקסימלית, פתרונות חניה מהותיים עבור העובדים וטכנולוגיה מתקדמת לצד נוף של פארק ירוק בן 600 דונם.

הדבר החם הבא בגוש דן - פארק התעסוקה OPARK, צילום: (הדמיה): בר אוריין אדריכלים

בעיריית אור יהודה מדברים על אזורי בילוי של מסעדות, בתי קולנוע, מתחמי הופעות והרבה מאוד מוקדים אטרקטיביים לכל המשפחה.אחד היתרונות המשמעותיים ביותר של OPARK הוא המיקום הנוח שלו בלב גוש דן, עם נגישות נוחה לתל אביב מצד אחד, וסמיכות לנמל התעופה מצד שני. OPARK צמוד לצירי התחבורה המרכזיים של מדינת ישראל, כגון כביש 1 וכביש 6, מה שמבטיח נגישות נוחה עבור העובדים והמבקרים. בנוסף, הפארק יתחבר לקו הסגול של הרכבת הקלה ולרשת המטרו העתידית.

כאן כבר כאן, וחברות נוספות בדרך

אחת החברות שעשו כבר את השינוי היא כאן 11. התאגיד החליט אחרי שמונה שנים בתל אביב לעבור לאור יהודה אל פארק נעימי. לאחר בחינת כלל הפרמטרים, וביניהם תעריפי הארנונה, הוחלט להעביר את הסניף התל אביבי למגדלים החדשים שמהם ישדרו בטלוויזיה, ברדיו ובדיגיטל. במקביל, ממשיך להתקיים משא ומתן עם חברות רבות שגם הן עתידות להעתיק את מבנה הקבע שלהן לאור יהודה.

רק לפני שנתיים חברת TSG, ספקית עולמית של פתרונות שליטה ובקרה, אשר בבעלות משותפת של התעשייה האווירית וחברת פורמולה מערכות, עשתה צעד דומה והחלה להשכיר שטחי תעסוקה באור יהודה לטווח ארוך באזור התעשייה הדרומי בעיר. החברה נפרדה מרמת החייל אחרי שנים ארוכות בהן פעלה משם, והעדיפה את אור יהודה בזכות האטרקטיביות שהעיר מציעה.

לכך יש להוסיף את חברת אודיוקודס, חברת טכנולוגיה ישראלית מובילה שעוברת מאיירופורט סיטי לאור יהודה, את מטה מגן דוד אדום שנמצא באיזור התעשייה הצפוני בעיר וגופים גדולים נוספים, כמו חברת נתיבי ישראל, שטראוס מים, MGROUP וזוהי רק רשימה חלקית.

במקביל, העירייה ממשיכה להקים שכונות מגורים חדשות ולשדרג את השכונות הוותיקות, כל זאת כדי להעמיד את הסטנדרטים הטובים ביותר הן לתושבים והן לעובדים ובעלי העסקים. “המהפכה שמתחוללת כאן בכל תחומי החיים היא ללא ספק אחת המשמעותיות ביותר בארץ”, מסכמים בעירייה.

ליאת שוחט, צילום: צילום: ראובן קופיצ’ינסקי

ליאת שוחט, ראש עיריית אור יהודה:“אנחנו דואגים להיות הכי אטרקטיביים לעסקים החדשים והוותיקים ובעיקר לספק את השירות הטוב ביותר

בשיתוף עיריית אור יהודה

כדאי להכיר