יצוא הסחורות מישראל גדל בשנה החולפת, בניגוד למגמת ירידה ביצוא שרשמו המדינות המפותחות, מדינות ה־OECD. כך עולה מניתוח של ד"ר גיל מיכאל בפמן, הכלכלן הראשי של לאומי והכלכלן יניב בר.
בעוד יצוא הסחורות במדינות המפותחות התכווץ בממוצע בכ־12%, בישראל חל גידול ריאלי של 4.8%: "במבט קדימה", חוזים בפמן ובר, "אנו צופים כי יצוא הסחורות של ישראל יצמח בשנת 2021 בשיעור מעט מתון יותר מזה של מדינות ה־OECD".
בניתוח מתייחסים הכלכלנים גם לנתוני הלמ"ס על יצוא השירותים של ישראל לשנת 2020 - כשענף ההיי־טק בלט לחיוב, והוא צפוי להמשיך להוות קטר צמיחה למשק המקומי. יצוא השירותים של ענפי ההיי־טק צמח אשתקד בכ־18.9% ורשם האצה בקצב הצמיחה בהשוואה ל־2019.
משקל יצוא שירותי ההיי־טק מסך יצוא השירותים עלה מ־57.2% בשנת 2019 ל־67.2% ב־2020. רכיב ההיי־טק כולל, בין השאר, שירותי תקשורת, תכנות וייעוץ בתחום המחשבים, שירותי אחסון מידע, מחקר ופיתוח ועוד.
תחומי פעילות אלה נתמכים בכמה גורמים: ביתרון היחסי שיש למשק הישראלי בכוח אדם איכותי ומיומן בדגש על תחום ההיי־טק - תחום בו ישראל מדורגת בין 20 המדינות בעלות רמת הפיתוח האנושי הגבוהה ביותר בעולם, לפי מדד הפיתוח האנושי של האו"ם.
בפעם השלישית ברציפות: נשבר שיא כל הזמנים בייצוא הביטחוני של מדינת ישראל
איתות לארה"ב? עצירת קשרי הסחר של טורקיה עם ישראל - לא בהכרח קשורה למלחמה
פרסומת | יכולים על דור ה-Z?
מזמינים מאמריקה: ייבוא הסחורות מסין במגמת ירידה לעומת זינוק של 19% מארה"ב
שגיאת מדיניות חמורה? כך תשפיע הגבלת הייצוא הטורקית על ישראל | ההשלכות והמשמעויות