בדרך להפחתה במחירי החשמל? חברת החשמל דיווחה היום (ראשון) על התקדמות במשא ומתן באשר לרכש הגז ממאגר תמר. על פי ההסכמות, יופחת מחיר כמות הבסיס בשיעור גבוה מתקרת ההפחתה של 25% שהייתה קבועה בהסכם המקורי. מדובר בחיסכון של מאות מיליוני שקלים בגין כמות הבסיס.
מעבר לכמות זאת, כל יחידה תימכר לחברת החשמל במחיר הזול ביותר במשק - פחות מ-4 דולרים ליחידת חום. בנוסף, קיימת נקודת פתיחה נוספת למחירי הטופ ב-2024 בהיקף של 10% נוספים.
מתי נראה את זה בכיס?
ההסכמות משחררות את חברת החשמל מהמחירים בהסכם המקורי, והשאלה הגדולה היא עד כמה ההפחתה במחיר תתגלגל גם לאזרחי ישראל והאם נראה בקרוב הפחתה במחיר. יו"ר חברת החשמל, יפתח רון טל, מסר: "חברת החשמל קבעה מחיר נמוך וטוב יותר לטובת הציבור בישראל. מדובר במהלך כלכלי ברמה הלאומית, אשר יתרום באופן ישיר להורדת יוקר המחייה ולצמיחה במדינת ישראל, המשוועת לכך".
עופר בלוך, מנכ"ל חברת החשמל, הוסיף: "המהלך הזה ישפיע ישירות על כל אזרח בישראל. חברת החשמל ממשיכה להשקיע משאבים עצומים אשר יביאו לסגירת התחנות הפחמיות ומעבר הדרגתי לייצור באנרגיות שמש בהיקפים חסרי תקדים ובכך לייצג את מדיניות משרד האנרגיה בצורה המיטבית והאחראית ביותר".
כרבע מיליון בתים עברו לחברות החשמל הפרטיות: "חיסכון של אלפי שקלים בחודש למשפחה"
מזכ"ל ה-OECD למבקר המדינה: אפרסם בקרוב דוח משמעותי על יוקר המחיה בישראל
פרסומת | יכולים על דור ה-Z?
מכת גניבות הרכבים גדלה - וביטוחי הרכב התייקרו: הנתונים של 2024
דוח מדאיג: יותר ממחצית מהישראלים נאלצו לוותר על צרכים בסיסיים
משותפות תמר נמסר: "המחיר שנקבע בהסכם מהווה בשורה אמיתית לאזרחי ישראל ולמשק הישראלי ומדגיש את התרומה של מאגרי הגז לכלכלה ולחברה בישראל. תרומת ההסכם למשק לא תתבטא רק בהוזלת מחיר החשמל למשקי הבית והוזלת התקורות למגזר העסקי, שכן מאגר תמר הינו המאגר היחיד שהחל לשלם מס ששינסקי וכל שקל בהסכם מגלם גם תשלום משמעותי ביותר למדינה כפי שנקבע על ידי הוועדה".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו