המחיר יישאר זהה (המחשה) | צילום: יהושע יוסף

מסתמן: מחיר הדלק ירד ב-30 אגורות

מחירי הנפט בעולם יורדים, וההערכה לגבי הוזלת מחירי הדלק מתעדכנת • אם הדולר ימשיך לרדת, ההוזלה הצפויה עשויה להגיע ל-35-40 אגורות

בשורות משמחות לנהגי ישראל: למרות הטלטלה בבורסות, התחזקות הדולר והתייקרות מס הדלק ב-5 אגורות לליטר, מחיר בנזין אוקטן 95 צפוי לרדת ב-1 בספטמבר ב-30 אגורות ל-6.08 שקלים בשירות עצמי – חיסכון של 12 שקלים בתדלוק מיכל דלק מלא של 40 ליטר. 

מדובר בהערכה המעודכנת ביותר שנמסרה ל"ישראל היום" בעקבות צניחת מחירי הנפט הגולמי ב-20% באוגוסט, לראשונה מתחת ל-39 דולרים לחבית נפט. גם מחיר הנפט מסוג ברנט, שאליו מוצמדים מחירי הבנזין בישראל, צנחו לרמת שפל של 43 דולרים לחבית – ובכך חזר מחירו של הנפט בעולם חזרה 30 שנים לאחור. ביחד עם ההוזלה של 27 אגורות באוגוסט צפויה בתחילת ספטמבר הוזלה מצטברת של 57 אגורות – חיסכון של 32.5 שקלים בתדלוק מיכל דלק מלא.

הנפט בעולם סגר שבוע עשירי ברציפות של ירידות, הארוך ביותר בשלושים השנים האחרונות. במידה והדולר יחזור לרדת אחרי ההחלטה שלא להוריד את הריבית בספטמבר, ההוזלה במחיר הבנזין עשויה להגיע ל-35-40 אגורות, ולראשונה מזה זמן רב מחירו בשירות עצמי יירד מתחת ל-6 שקלים לליטר.

הירידה התלולה במחירי הנפט מיוחסת לחששות מפני האטה בכלכלת סין, שתגרור את כלכלת העולם להאטה, עלייה חדה במלאי הנפט בארה"ב, עלייה בתפוקת הנפט בסעודיה ובעוד כמה מדינות יצרניות נפט גדולות בארגון מדינות אופ"ק. תפוקת הנפט בארה"ב עלתה ב-8.8% ל-9.52 מיליון חביות ביום. גם ייצור הגז הטבעי בארה"ב עלה ב-10% לשיא של 3.37 מיליון חביות ביום.

תוצר הלוואי של ירידת מחירי הנפט בעולם הינה שכלכלת איראן תתאושש פחות מהר מהסרת הסנקציות. זאת כיוון שאיראן, שבנתה על הכנסות גדולות מיצוא הנפט, תיאלץ להסתפק בהכנסות פחותות יותר. ערב הסעודית, מדינות אופ"ק וארה"ב מחזיקות במפתח לעצירת מגמת הירידה העולמית במחירי הנפט.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...