בתיאבון: 77% מהעובדים בישראל מדווחים כי פתרונות המזון שמעניק מקום העבודה משפיעים על שביעות רצונם הכללית ממנו. בנוסף, 51% מהעובדים בארגונים המספקים שירותי הסעדה מצהירים כי האפשרות לאכול במקום העבודה משפיעה על החלטתם כמה ימים בשבוע להגיע למשרד. עוד מגלה הסקר שפורסם היום (שני), כי רוב העובדים מעדיפים לאכול בצהריים תבשילים ביתיים.
כך עולה מסקר חדש של "Sodexo ישראל", העוסקת בתחום שירותי ההסעדה. הסקר נערך בקרב 300 עובדים בארגונים בינוניים וגדולים מענפי הטכנולוגיה, הפיננסים, הבריאות והתעשייה, על ידי מכון שילוב. הסקר מצא כי 54% מהמשיבים עובדים במודל היברידי – מגמה שמשפיעה על הרגלי צריכת המזון ביום העבודה.
"Sodexo ישראל" היא החברה הגדולה בישראל בתחום שירותי ההסעדה ואחזקת מערכות ומבנים לחברות וארגונים, ומעסיקה בארץ 1,800 עובדים. בין לקוחות הקבוצה: התעשייה האווירית, אסותא, תנובה, שטראוס, אסם, ישראכרט, משרד הביטחון ועוד. החברה היא חלק מקבוצת "Sodexo" העולמית, שמעסיקה כ-430,000 עובדים ב-45 מדינות ומשרתת מדי יום כ-80 מיליון לקוחות.
מהסקר עולה כי 80% מהעובדים אוכלים ארוחת צהריים במשרד, 46% אוכלים ארוחת בוקר, 7% אוכלים ארוחת ערב, 6% שותים רק קפה ו-5% אינם אוכלים כלל במשרד.
מבין האוכלים ארוחת בוקר במשרד, רוב העובדים (58%) מביאים את הארוחה מהבית, 25% נהנים מאוכל המסופק במקום העבודה, 17% משתמשים במזון הזמין במטבחונים ו-5% קונים או מזמינים אוכל מבחוץ.
העדפות לארוחת בוקר: 65% אוכלים כריך, 38% יוגורט, 29% פרי, 26% עוגה או עוגייה, 17% חטיף אנרגיה ו-14% קורנפלקס.
בקרב האוכלים ארוחת צהריים, 59% מעדיפים ארוחה בשרית, 8% צמחונית או טבעונית, ו-5% חלבית. סגנונות האוכל המועדפים לצהריים כוללים: 65% תבשילים ביתיים, 37% על האש, 37% סלט, 26% אסייתי, 22% המבורגר, 22% פסטה, 11% סושי ו-7% פיצה.
עוד נמצא כי 49% מהעובדים אוכלים לבד בזמן שנוח להם, 44% אוכלים בקבוצות קטנות בזמנים משתנים, ו-7% אוכלים יחד בשעה קבועה.
הסקר מצביע על מודעות גוברת לתזונה בריאה, כאשר 59% מהעובדים דיווחו על העדפה תזונתית מסוימת. 34% מהם מעוניינים במזון מופחת סוכר, 32% מעדיפים מזון מופחת שומן, 27% מעדיפים מזון לא מעובד, 25% מעדיפים מזון לא מטוגן, 21% מעדיפים שימוש בחומרים טבעיים ו-14% מעוניינים במזון מופחת נתרן.
מעבר לכך, 67% מהעובדים הצהירו כי היו רוכשים מוצרים ממעדנייה, מאפייה או חנות נוחות במתחם העבודה – נתון שמצביע על צורך בפתרונות מהירים וזמינים, המשלבים בין נוחות, איכות וזמינות.
לדברי נעמה שלו, מנהלת שיווק ואסטרטגיה ב-"Sodexo ישראל":
"הנתונים מראים בבירור כי איכות ומגוון שירותי ההסעדה משפיעים לא רק על שביעות רצון העובדים, אלא גם על העדפותיהם לגבי עבודה מהמשרד. העובדה ש-77% מהעובדים מדווחים על קשר ישיר בין שירותי ההסעדה לשביעות רצונם הכללית, ושמחצית מהם שוקלים את נושא ההסעדה בבחירת ימי העבודה מהמשרד – מדגישה את החשיבות האסטרטגית של השקעה בתחום זה.
זהו צעד חשוב ביצירת סביבת עבודה מושכת, בריאה ומלכדת, שתורמת הן לרווחת העובדים והן להצלחת הארגון."