חודש מארס 2025 יכנס לדפי ההיסטוריה כאחד החודשים הקשים בשווקים הפיננסיים מאז חודש דצמבר 2022. במהלך החודש איבד מדד S&P500 5% והוא למעשה מוחק את העליות הנאות שרשם מתחילת השנה. כעת נשאלת השאלה אם אנחנו נמצאים בתחילה של דשדוש שלא לומר מגמה שלילית, או שדווקא נוצרו הזדמנויות מעניינות בשוק.
בסוף השבוע סדר מדד דאו ג'ונס ברמה של 41,583, נקודות לאחר שאיבד לא פחות מ-715.80 נקודות שהם 1.69%. הנאסד"ק, מדד מניות הטכנולוגיה ירד ב-2.70% לרמה של 17,322 ו-מדד ה-S&P 500 ירד בכ-2% לרמה של 5,580. ירידות שערים נרשמו לאורך כל השווקים ולרוחבם כשמדד אסיה דאו איבד 1.3% ומדד הניקיי ירד ב-1.8%.
אם כן, מה קרה החודש שהפך אותו לחודש הגרוע בשווקים מאז דצמבר 2022. הגורם המרכזי הדוחף את השווקים כלפי מטה הוא החשש שהאינפלציה תישאר "דביקה" יותר מכפי שהוערך קודם. נתונים כלכליים אחרונים הראו שמדד המחירים המועדף על הפד, מדד מחירי הצריכה הפרטית (PCE), נותר מעל ליעד של 2% שקבע הפדרל ריזרב. מצב זה עלול לאלץ את הפד לדחות את הורדות הריבית המתוכננות, מה שמכביד על השווקים.
המשקיעים מביעים דאגה הולכת וגוברת מהאפשרות למכסים חדשים, שעלולים לשבש את הסחר העולמי ושרשראות האספקה. חששות אלה נובעים מדיונים מדיניים אחרונים המרמזים על אפשרות לאימוץ עמדה נצית יותר, מה שיכול להוביל לעלייה בעלויות לחברות ולהשפיע על הרווחיות שלהן.
אם להיות ספציפיים יותר הרי שבשבוע החולף היו אלה המכסים על יבוא כלי רכב לארה"ב, שהטיל הנשיא האמריקאי, דונלד טראמפ, מכסים בשיעור של 25% ללא החרגות, מה שיצר לחץ על הבורסה ביפן ועל מניות חברות כלי הרכב האירופאיות.
אנליסטים במסקרים את השווקים הגלובליים מצוטטים בכלי התקשקורת הכלכלית בארה"ב כאומרים שחלק מלחץ המכירות עשוי להיות מיוחס גם לאיזון מחדש של תיקי השקעות בסוף החודש, כאשר משקיעים מוסדיים גדולים מתאימים את הקצאותיהם בין מניות לאג"ח. פעילות זו מוסיפה ללחץ המכירות בשווקים.
למרות הפסימיות הנוכחית, חלק מהאנליסטים מניחים שחודש אפריל עשוי לייצר הזדמנויות קנייה כשהיסטורית, אפריל היה חודש חזק יחסית למניות, וחלק מאסטרטגים של השוק מאמינים שרמות המחירים הנוכחיות עשויות למשוך "ציידי מציאות" לאחר המפולת של מרץ.
המשקיעים יעקבו מקרוב בתקופה הזו אחר פרסומי נתונים כלכליים קרובים, במיוחד אלה הקשורים לאינפלציה ותעסוקה, לקבלת רמזים על הצעדים הבאים של הפדרל ריזרב. ההחלטות של הפד לגבי ריביות כנראה ימשיכו להיות גורם משמעותי באווירה בשוק בחודשים הקרובים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו