שִׂים לֵב: בְּאֲתָר זֶה מֻפְעֶלֶת מַעֲרֶכֶת נָגִישׁ בִּקְלִיק הַמְּסַיַּעַת לִנְגִישׁוּת הָאֲתָר. לְחַץ Control-F11 לְהַתְאָמַת הָאֲתָר לְעִוְורִים הַמִּשְׁתַּמְּשִׁים בְּתוֹכְנַת קוֹרֵא־מָסָךְ; לְחַץ Control-F10 לִפְתִיחַת תַּפְרִיט נְגִישׁוּת.

הרווחתם כסף בביטקויין ולא שילמתם מס הכנסה? זה המבצע שמתכננת רשות המסים

מנהל היחידה המקצועית ברשות המסים אמר בכנס של לשכת רואי החשבון כי המבצע יהיה לא אנונימי, כלומר מי שהרוויח כסף מקריפטו - יצטורך להזדהות אבל יקבל פטור מהליכים משפטיים ואולי אף ישלם מס מופחת

ביטקוין  , רויטרס
ביטקוין . צילום: רויטרס

בכיר ברשות המסים יוצא היום (חמישי) בהצהרה מטלטלת בעולמות הקריפטו בישראל. אמיר דוידוב, מנהל המחלקה המקצועית ברשות המיסים, אמר כי "בימים הקרובים נפרסם את נוהל הגילוי – כולל מסלול רגיל ללא אנונימיות ומסלול ירוק לתיקים קטנים".

האמירה נאמרה במסגרת יום העיון המקצועי שערכה לשכת רואי החשבון בנושא "דיווח לצרכי מס על פעילות במטבעות דיגיטליים", שהתקיים בהנחיית רו"ח גידי בר זכאי, לשעבר סגן מנהל רשות המיסים וכיום מייסד ומנכ"ל חברת "ביטקס", המתמחה בחישוב מס על פעילות קריפטו.

דוידוב, שנשא דברים באירוע בשם רשות המיסים, חשף כי בכוונת הרשות לפרסם בימים הקרובים את נוהל הגילוי המיוחל, אשר יכלול מסלול רגיל שאינו אנונימי, לצד "מסלול ירוק" שיועד לטיפול בתיקים קטנים – זאת, במטרה לייעל את ההליך ולהנגיש אותו לציבור הרחב של נישומים העוסקים בקריפטו.

עכשיו נסביר את הדברים: מי שהרוויח כסף במטבעות קריפטו עד היום ולא דיווח בהתאם למס הכנסה וכמובן שגם לא שילם מס, יוכל במסגרת הליך "הלבנת ההון" הזה להזדהות במס הכנסה, להצהיר על הרווחים, כמובן לשלם את המס וככה הוא ימנע מהליכים משפטיים שתקוט נגדו הרשות.

בתעשיית הקריפטו הישראלית מחכים כבר תקופה ארוכה לסוג החלטה כזה של רשות המסים שכן, ובאופן תיאורטי, היא תוכל להלבין לא מעט כסף שלפי הטענות מסתובב בעולם הזה, וככה תתרום ללגיטימיות של ההשקעה בישראל.

רו"ח גידי בר זכאי בירך על המהלך ואמר, כי "מדובר בצעד חשוב, שצפוי לשפר הן את מצבו של הנישום והן את פעילותה של רשות המיסים, שתוכל לגבות את המיסים הראויים באופן מסודר. המסלול הירוק מהווה פתרון נכון לטיפול בעניינים פחות מהותיים בצורה מסודרת ויעילה – וזהו צעד בכיוון הנכון".

עם זאת, בר זכאי הביע הסתייגות מהיעדר האפשרות להליך גילוי אנונימי והוסיף: "אני סבור שוויתור על מסלול אנונימי הוא טעות. דווקא בהיבט הזה, כדאי לרשות לשקול בשנית את המסלול האנונימי  בעתיד הקרוב , שכן אני מעריך שלא יהי מכך מנוס ובלי  מרכיב האנונימיות ההשתתפות לא תהיה מספקת."  

לדברי בר זכאי, בנוסף לכך  יש לבצע הבחנה בין נישומים שכבר דיווחו, גם אם באופן חלקי או שגוי, לבין אלו שלא דיווחו כלל: "בעיניי, כל עוד נישום כבר פעל מיוזמתו ודיווח לרשות – יש מקום לשקול עבורו הסדר אזרחי שאינו מחייב הליך של גילוי מרצון. אם לא תיעשה הבחנה בין המדווחים המוקדמים לאלו שטרם דווחו, נוצר מצב בעייתי שבו דווקא מי שהתנהל באחריות נפגע, לעיתים אף יותר ממי שבחר להתעלם."

עוד הדגיש בר זכאי כי "חשוב להשלים את הדיווחים בצורה נכונה ומדויקת, לרבות דיווח על ארנקים דיגיטליים. יחד עם זאת, כאשר מדובר בנישומים שכבר ביצעו דיווח – ייתכן ויש מקום להקל עימם בדרישות הדיווח, מבלי כמובן לפגוע בחבות המס עצמה".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר