נגיד בנק ישראל: "אנחנו פועלים כדי שהבנקים ישלמו ריבית על יתרות זכות בעו״ש"

פרופ' אמיר ירון אמר כי שמירה על אמון הציבור המערכת הבנקאית היא קריטית • על פיקוח הבנקים: "כל גוף שרוצה לקבל פקדונות חייב להיות מפוקח, משבר פיננסי עלול להתגלגל מהר מאוד למשבר כלכלי עמוק - השנים האחרונות מחייבות תפיסה חדשה של הפיקוח על הבנקים"

נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון. צילום: אורן בן חקון

נגיד בנק ישראל אמר היום, (רביעי) שנושא אמון הציבור במערכת הבנקאית הפך משמעותי בתקופה האחרונה ולכן שמירה על אמון הציבור היא קריטית. עוד אמר הנגיד, כי כל גוף שרוצה לקבל פקדונות חייב להיות מפוקח. כפי שהראו המחקרים, משבר פיננסי עלול להתגלגל מהר מאוד למשבר כלכלי עמוק.

השנים האחרונות, אמר הנגיד, מחייבות תפיסה חדשה של הפיקוח על הבנקים. המערכת הפיננסית המסורתית התקשתה להדביק את פערי הטכנולוגיה. עוד אמר כי המצב בישראל דומה לארה״ב ובריטניה. אנינו בשלבים אחרונים לחקיקת חוק האיגוח ופועלים לשלב את ישראל במערכי התשלומים הבינלאומיים.

הבנק המרכזי בבריטניה, צילום: אי.פי.איי

הבנקים צריכים להיערך בהתאם ולבצע שינויים טכנולוגיים. הנגיד הוסיף שכל דחיית התשלומים של המערכת הבנקאית במלחמה שמסייע למשרתי המילואים והנפגעים. אין ספק הוא אמר, שהתחרותיות לא מספקת והרווחיות הגבוהה של המערכת נשענת על יתרות העו״ש שלא נותנות ללקוחות תשואות מתאימות.

לסיום אמר הנגיד כי אין התאמה בין הריבית של הבנקים בפיקדונות לריבית בנק ישראל. צריך לשמור על המוניטין של הבנקים ובנושא הזה אמר הנגיד שעל יתרות זכות הבנקים יצטרכו לבחון איך הם משלמים ריבית. לגבי פערי הריביות בין הפיקדונות לאשראי בנק ישראל פועל לצמצם את הפער הזה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר