מה שקורה בווגאס נשאר בענן: אתה יודע שאתה בעיצומה של סנסציה כשאירוע אחד מצליח בכמה ימים להפוך למוקד הגדול של "עיר החטאים" ולמקד אליה את כל תשומת הלב, בדיוק כמו שהצליחה לעשות ענקית הטכנולוגיה חברת אורקל. המקום: מלון ונציה המרהיב והיוקרתי על הסטריפ של לאס וגאס. האירוע: הכנס השנתי Cloudworld של אורקל, שמגיע אחרי הפוגה מאולצת של שנתיים בגלל המגיפה שהשתוללה בעולם לא מכבר.
חמש קומות שלמות הוקדשו לכנס המרתק שנמשך שלושה ימים. אלפי אנשי עסקים מכל העולם, לקוחות החברה ובכירים בתעשיית הטק שפוקדים את חדרי הישיבות, יוצאים ונכנסים מהרצאות, פגישות והחלפות רשמים, ומאזינים בקשב רב למה שאורקל מציעה בדרך להפוך את הגלובוס למקום קצת יותר נגיש.
מהגדולות בתבל
אורקל, למי שחיו במאדים בעשור האחרון, היא חברת תוכנה אמריקנית רב־לאומית מהגדולות בעולם, המוכרת שירותי מחשוב ענן ותוכנה ארגונית בתחומים שונים. הנציגות הישראלית היתה בשיאה בכנס שכלל יותר מ־10,000 מבכירי ההייטק העולמי והישראלי שבאו לשמוע ולהשמיע.
ענקית התוכנה חשפה את טכנולוגיות העתיד בתחום הענן, כולל הרצאה מהפנטת של מייסד החברה לארי אליסון, האיש העשירי בעושרו בעולם, שמחזיק בהון מצטבר המוערך ב־103 מיליארד דולר, מה שלא בולם לרגע את ההתלהבות והתשוקה שלו לתחום, כאשר הוא ניצב על במה ומפרט לקהל העסקים המשולהב מדוע אורקל היא כל כך חיונית לעולמנו, ועד כמה הפיתוחים העתידיים בדרך להמשיך ולשנות את העולם.
אליסון גם נחשב לפרו־ישראלי מובהק ותורם נלהב של ישראל, עוד פקטור שרק מגביר את הרצון לעמוד ולהריע לו בסיום ההרצאה.
חיים על ענן
אז תשכחו מגשם, כי דווקא אורקל היא אולי הדבר שהכי מקושר למונח ענן שיש כרגע בעולם. החברה מביאה לעולם את הטכנולוגיות הכי מתקדמות לתעשיית הענן כיום. בישראל היא נחשבת הראשונה שהקימה חוות שרתים מהפכנית הרבה לפני ששאר המתחרים בכלל חשבו לעשות זאת.
בחברה הביאו בחשבון את האיום הביטחוני ואת סיכוני המזרח התיכון, ובנו אותה תשע קומות מתחת לפני הקרקע כדי להגן עליה מפני איומי טילים ושאר קטסטרופות שעלולות לפגוע בקיום השגרתי של האזרחים.
"אורקל נכנסה מאוחר לשוק, ולכן יכולנו ללמוד מהטעויות של החברות האחרות. אנחנו יודעים שלאבטחה יש חשיבות קריטית, ולכן בארץ אנחנו צריכים לספק הגנה מפני טילים, רקטות וחומרי נפץ. בגלל זה החלטנו לבנות את החווה הזאת בעומק תשע קומות מתחת לאדמה. זה חיוני. אני מתגורר בישראל יותר משנה ומספר הפעמים שבהן נאלצתי לרוץ למקלט בגלל אזעקות הוא רב. היינו חייבים לספק פתרון לדבר הזה", משתף ערן פייגנבאום, מנכ"ל אורקל ישראל, על המתקן שמשמש את הענן הישראלי ומשתרע על פני אלפי מ"ר ונבנה בהשקעה של מאות מיליוני שקלים.
"מובן שמדובר בעלות הרבה יותר גבוהה לבנות את זה מתחת לאדמה, ורבים מהקולגות שלי טענו שזה מיותר, אבל אורקל הבינה עד כמה הדבר הזה קריטי, ועל זה אין פשרות".
פייגנבאום מכהן בתפקידו יותר משנה. לפני כן הוא שימש במשך שלוש שנים מנהל אבטחת המידע של הענן הגלובלי של החברה. מדובר באיש מחונן, שהצליח בזמן הלא ארוך שהוא מכהן בתפקיד היוקרתי לחולל לא מעט מהפכות בחברה בארץ, כולל העסקת הרבה יותר נשים בתפקידי מפתח ושימת דגש נרחב על גיוון והעסקת בני מיעוטים.
"הוועידה הזאת היתה מופלאה מכמה אספקטים. היה נהדר לראות את כולם פיזית אחרי המון זמן, בעצם מאז 2019. בוועידה האחרונה הייתי בכלל בתפקיד שונה מאשר עכשיו, והפעם, כמנכ"ל החברה בישראל, ללוות את הלקוחות שלנו שהגיעו מהארץ לפגישות ולחשוף אותם לכל החידושים שלנו בתחומים שונים ובענף הבריאות, ובכל הנושאים שאורקל עוסקת בהם, היה מאוד מרגש".
![](/wp-content/uploads/2022/11/13/13/Oracle-Logo.png)
כל מה שסטארט־אפ צריך
בקול שקט ובוטח מסביר פייגנבאום על יתרונות הענן של אורקל והחידושים לארץ הקודש. "ישראל היא אומת הסטארט־אפ לא לחינם. בעצם, החלום האמריקני מתרחש בישראל. אורקל מציעה כל דבר מבחינה טכנולוגית שסטארט־אפ צריך. כל חברה אחרת מציעה דברים ספציפיים, אבל אורקל היא החברה היחידה שמספקת הכל תחת מטרייה אחת, וזה מה שכל יזם צריך. אם יש לך רעיון טוב, אנחנו נספק לך את כל הדרכים בשביל להגשים אותו. בנינו דור שני של ענן, מה שאין לאחרים. משמעות הדבר עבור הצרכנים והאזרחים במדינה היא פחות עלויות ויותר אפשרויות".
מה האתגר הכי גדול שלכם בישראל?
"האתגר עבורי בישראל הוא קודם כל לשים את השם אורקל על המפה. בגלל שאנחנו לא מוכרים דבר לצרכנים הם מכירים את השם, אבל לא ממש סגורים על מה אנחנו ומה בדיוק אנחנו עושים. כולם מכירים את אמזון, גוגל ומיקרוסופט, כי ברור מה הן עושות, אך זה לא המקרה אצלנו. חשוב להבין שרוב העולם רץ על הענן של אורקל. אנחנו מגינים על הנתונים הרגישים של ארגונים קריטיים וגדולים בעולם. המערכות שלנו מותקנות במאות רבות של חברות תשתית קריטיות בעולם - מחברות מים ועד לתחנות כוח.
"אנחנו בדרך לחולל מהפכה בתחום הבריאות בארץ בזכות זה שיצרנו ענן שניתן להריץ בו כל עומס עבודה, ללא כל סיכון. הדאטה־סנטר משמש להתאוששות מאסון ולגיבוי נתונים שייעשו באופן מקומי. כך, ארגונים שפועלים תחת רגולציות יוכלו לשמור על פרטיות המידע מבלי להוציא אותו מחוץ לגבולות ישראל".
"לסיכום, רק בגלל שאורקל הוא לא שם שהצרכנים מכירים, חשוב שיבינו את הדברים שאנחנו עושים, שמשפיעים על חיי האזרחים בכל יום. אולי לא היה לנו חיסון לקורונה אלמלא הדברים שאורקל ולארי עשו. היינו יכולים להיות עוד בסגרים עכשיו. זה מרגש אותי. יש עוד דברים שאנחנו עושים עם מערכת הביטחון ומערכת הבריאות".
קשר עמוק לישראל
שלושה ימים של כנס, שלל הרצאות, זרקור על הטכנולגיות העתידיות והענן של אורקל, ואחד המפגשים המרגשים היו עם צפרא כץ, המנכ"לית של תאגיד אורקל העולמי, שרק בשנה שעברה נבחרה למקום ה־19 ברשימת 100 הנשים המשפיעות בעולם של "פורבס".
כץ היא ישראלית שנולדה בחולון ועברה בגיל 6 לארה"ב. היא דוברת עברית שוטפת ונשואה לישראלי, קיבוצניק לשעבר, תורמת רבות לישראל ומעורבת בלא מעט מהדברים הטובים שקורים כאן.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו