שמועות אודות תחילת הייבוא של ג’נסיס לישראל, מסתובבת כאן כבר מספר שנים. אחרי כל אלו, מתחיל מותג היוקרה של הענקית הקוריאנית, את דרכו המקומית. ג’נסיס מכוונת הישר לתחום היוקרה הגרמני בדומה למה שעשתה לקסוס לפני יותר מארבעה עשורים. ההיצע שהגיע לכאן, מורכב ממתחרות לסדאן הגרמניות, עם מנוע אורכי והנעה אחורית וגם דגמי פנאי. עושה רושם שהקוריאנים רוצים לנצח במשחק שהגרמנים בעצמם המציאו.
השיווק המקומי ייתרכז בעיקר בדגמי סאלון ופנאי כשהחברה תציע לרוכשים טיפולים שוטפים ללא תשלום לשלוש השנים הראשונות וגם “מנהל שירות אישי”. אותו איש שירות יהיה אמון על טיפול בכל בעיה ובכל שעה שקשורה לרכב.
ההיצע מתחיל בג’נסיס G80, מכונית סאלון גדולת מימדים שמחירה מתחיל ב-385,000 שקלים. יחידת הכוח כאן מורכבת ממנוע בנזין בנפח 2.5 ל’ המפיק 304 כ”ס שעוברים אל הגלגלים האחוריים דרך תיבה אוטומטית בעלת שמונה יחסי-העברה. הזינוק הקלאסי מסתיים תוך 6 ש’ בדרך למהירות מירבית בת 240 קמ”ש.
על אותו בסיס יושב ה-GV80, רכב-פנאי המציע 7 מושבים. יחידת ההנעה כאן מורכבת ממנוע טורבו-דיזל בנפח המפיק 278 כ”ס ומעביר את הכוח דרך תיבה אוטומטית בעלת 8 היל’ לארבעת הגלגלים. המחיר כאן מתחיל מ-499,000 שקלים. מעל שתי אלו, מצויה מכונית הפאר G90 שמחירה יחל ב-690,000 שקלים כאן אפשר למצוא את כל הרפטואר שצריך להיות במכונית מהמעמד הזה. זה כולל מנוע בנפח 5.0 ל’, עם 453 כ”ס, רשימת אבזור ארוכה וחומרים בהתאם.
שני הדגמים האמורים, וגם אלו שיצטרפו בעתיד, מציעים רמת גימור גבוהה למדי כבר מגרסאות הבסיס. אפשר לציין מושבים קדמיים חשמליים עם ריפוד עור וגם חימום ועיסוי, בקרת אקלים מפוצלת לשלושה אזורים, לוח שעונים דיגיטלי, מסך מולטימדיה מרשים ועוד. הדגמים היקרים יותר מוסיפים גם בולמי זעזועים אדפטיביים, מערכת שמע עם 18 רמקולים ועוד.
כל הדגמים מציעים מענה מקיף למדי בכל הקשור במערכות בטיחות מתקדמות החל מבקרת שיוט אדפטיבית, דרך שמירה על הנתיב ולא נגמר במניעה אקטיבית של מעבר לנתיב לא פנוי. זה הזמן גם לציין שג’נסיס זוכה בעקביות בסקרי דעת קהל שונים כשהיא מקדימה מותגי יוקרה וותיקים יותר.
המשימה העומדת בפני ג’נסיס לא פשוטה. מותג יוקרה חדשה יחסית, שמנסה לנגוס בשוק שכולו סמלים ופאסון. המחירים, הגם שנמוכים יחסית למתחרות מגרמניה, לא קופצים ככאלו לעין, עדיין מדובר בסכומים לא מבוטלים.
ג’נסיס תנסה לקרוץ לקהל חדש יחסית, אולי צעיר יותר, שפתוח למותגים חדשים ובטוח יתרשם מרמת הגימור והאבזור הגבוהה. יעד המכירות לשנים הקרובות שאפתני למדי. בג’נסיס ישראל מדברים על יעד של אלפי רכבים בשנה, שיושג בחמש השנים הקרובות. קל, זה לא עומד להיות.