מטוס התרסק בשדה התעופה בסן פרנסיסקו, שבמדינת קליפורניה בארצות הברית, לאחר שככל הנראה זנב המטוס ניתק מגופו.
על פי דיווחים אחרונים, ישנם שני הרוגים ו-61 פצועים בדרגות שונות. על המטוס היו 291 נוסעים.
מדובר במטוס בואינג 777 של חברת אסיאנה איירליינס, טיסה מספר 214 שהמריאה מסאול בירת קוריאה הדרומית, לארה"ב. משך הטיסה בין שני היעדים: 10 שעות ו-23 דקות.
האירוע הדרמטי אירע סמוך לשעה 12:00 בצהריים על פי שעון החוף המערבי. מדיווחים בארה"ב עולה, כי המטוס לא דיווח על כוונה לבצע נחיתת חירום. מטוס ה-777 נחשב למטוס בעל רקע בטיחותי מצוין. הוא גם נפוץ מאוד, יותר מ-1,000 מטוסים כאלה טסים ברחבי העולם.
גם חברת התעופה אסיאנה אירליינס, השנייה בגודלה בקוריאה הדרומית, נחשבת לחברה בטוחה. נמל התעופה של סן פרנסיסקו, נסגר להמראות ולנחיתות בעקבות התאונה. הדבר עלול לגרור איחורים וביטולים רבים, כיוון שזהו אחד מנמלי התעופה העסוקים בעולם.