רק פעמיים קרה העונה שבאותו מחזור גם מכבי חיפה וגם מכבי ת''א לא ניצחו. בשני המקרים אחת היריבות הייתה הפועל ב"ש פעם בטרנר נגד מכבי חיפה, ופעם בבלומפילד נגד מכבי ת''א. כשזה המצב, הירוקים היו צריכים לקחת בחשבון שהגדלת הפער ממכבי ת''א ל-4 נקודות תהיה משימה קשה יותר.
רוני לוי בא מוכן למערך שלושת הבלמים של בכר ומכבי חיפה. חוסה רודריגס, שהוסת לאחור, ספג כרטיס צהוב תשיעי וייעדר ממשחק העונה מול מכבי ת''א. המוכנות של ב"ש הביאה לה גם יתרון משער של שגיב יחזקאל (25). בכר הגיב בחילוף של שרי במקום רודריגס והחזיר את הקבוצה שלו למשחק. פעמיים העונה חיפה ירדה בפיגור במחצית. שתי הפעמים במשחקי החוץ שלה מול ב"ש.
בין לבין, חייב לומר משהו לגבי השופט לירן ליאני. הקלישאה אומרת ששופט טוב הוא כזה שלא מרגישים בו. הבעיה שאת ליאני מרגישים כל הזמן. הוא הוציא צהובים לשחקנים על הדשא, לשני המאמנים, אפילו למחליפים שמתחממים. זה כבר לא עניין של החלטות נכונות או לא, אלא פשוט הופעה לא טובה. לא נראה טוב ולא מרגיש נוח לאף אחד, אולי חוץ מליאני עצמו.
בחזרה לדברים החשובים. שרי המחליף איזו בבעיטה חופשית יפה (55) שסגר את המשחק על תיקו שלא טוב לאף אחת מהקבוצות. ב"ש תקועה על ניצחון אחד בלבד בעידן רוני לוי, חיפה לא הצליחה לברוח למכבי ת״א והשאירה את משחק העונה בעוד שבועיים, ככזה שיכול להכריע את גורל האליפות. עשר שנים שהירוקים לא הניפו צלחת וכנראה שגם אם זה יקרה בסוף, קל זה לא יהיה.
מהלך המשחק:
1: לירן ליאני הוציא לדרך את ההתמודדות.
25: שער!! הפועל ב"ש עולה ליתרון של 0:1!! כדור רוחב נהדר הגיע לראש של שגיב יחזקאל שהניח נהדר את הראש ונגח לפינה של ג'וש כהן.
30: מוחמד אבו פאני מצא את גודסווי דוניו, שבעט כדור חלש לעבר שערה של ב"ש.
38: צ'ארון שרי נכנס במקום חוסה רודריגס. הספרדי ירד בזעם לספסל של הירוקים.
42: דולב חזיזה קיבל את הכדור ברחבה ובעט ישר לידיים של אוהד לויטה.
55: שער! מכבי חיפה משווה ל-1:1!!! דוניו סחט עבירה על סף הרחבה, שרי לקח את הבעיטה וסובב כדור חופשי אדיר לפינה הרחוקה.
66: עומר אצילי הרים כדור חופשי לראש של סאן מנחם, המגן נגח ולויטה עצר בצורה נהדרת.
90: כדור רוחב מצוין הגיע לראש של חזיזה שנגח לרשת ומיגל ויטור הדף מהקו.
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
הרכבים:
הפועל ב”ש: אוהד לויטה, אור דדיה, מיגל ויטור, חאתם עבד אלחמיד, שון גולדברג, מריאנו בריירו, מרואן קבהא, ז’וסוואה, סנטיהו סלליך, אלטון אקולטסה ושגיב יחזקאל.
מכבי חיפה: ג’וש כהן, ארנסט מבוקה, עופרי ארד, בוגדן פלאניץ’, סאן מנחם, חוסה רודריגס, מוחמד אבו פאני, נטע לביא, דולב חזיזה, עומר אצילי וגודסוויי דוניו.