ג'לידו // צילום: אפיק גבאי // ג'לידו

אין דבר כזה יותר מדי גלידות בתל אביב

שינקין חוזר לימי הזוהר שלו עם שלל עסקים קולינריים טעימים - אחד הבולטים שבהם הוא גלידריית ג'לידו • וגם: חזרה לשגרה במסעדות • חדשות האוכל

ג'לידו מגיעה לשינקין

הגלידרייה מרמת החייל פתחה לפני כמה חודשים, בעיצומה של הקורונה, סניף חדש ברחוב שנקין התל אביבי, שחוזר אט אט לימי הזוהר שלו משנות ה-90 עם שלל מקומות חדשים ומסקרנים. 

בג'לידו נמצא בכל רגע נתון לא פחות מ-20 טעמים שונים עליהם אחראי עידו לביא, שרכש את השכלתו בתחום בבולוניה שבאיטליה, שם למד וקיבל את התואר שף גלסייר. חלק מן הטעמים מבוססי חלב ושמנת וכוללים פאי לימון, תפוז ושוקולד מריר, עוגת גבינה עם פירות יער, שוקולד בלגי ועוד.

בגזרה הטבעונית והמעניינת לא פחות נמצא פקאן מלוח, אגוזי קשיו ופירות יער, חלבה אספרסו שקדים, אננס סלרי נענע, קוקוס אספרסו שקדים ועוד. ויטרינת הקינוחים במקום מפתה לא פחות מהגלידו עצמן וכוללת שלל קינוחי עבודת יד שנעשים במקום. נמצא שם ופל בלגי עם כדורי גלידה, קרפים, פנקייק, צ'וקו בורגר ועוגיות שוקולד צ'יפס

שינקין 22 תל אביב

ג'לידו // צילום: אפיק גבאי
ג'לידו // צילום: אפיק גבאי

יום הולדת לארטה

ואם בגלידות עסקינן, גלידת ארטה האיטלקית מנחלת בנימין בתל אביב חוגגת חמש שנים. בני הזוג סיסי פגאני ומרקו קמוראלי החליטו, לכבוד האירוע, על שלושה טעמים חדשים שעד כה נראים כהצלחה מסחררת. הראשון: קרם פירנצה (המתכון סודי אבל בגדול הוא כולל קרם ביצה, שמנת טרייה, דבש, יין מוסקט, לימון ועוד). הטעם השני, ונציה, מורכב מווניל והל, והטעם השלישי, סורבה אביב סיציליאני שמו,  מורכב ממיץ לימון טרי, גרידת לימון ושקדים טחונים.

נחלת בנימין 11 תל אביב

ארטה // צילום: סיסי פגאני
ארטה // צילום: סיסי פגאני

המקום של המאמונקות

אושרי וירדן, המוכרים יותר בתור "המאמונקות", שזכו במקום השני בעונה האחרונה של "MKR המטבח המנצח", פתחו לאחרונה מקום חדש ומסקרן ברחוב הרצל בתל אביב, "KIOSK&CO" שמו, ורובו ככולו מבוסס על דגים וירקות עם תפריט מיוחד שעושה חשק להזמין את כל המנות. 

בתפריט נמצא שלל מנות מיוחדות, רובן מבוססות דגים, לצד קינוחים מסקרנים לא פחות. בין המנות "קרעים וחתיכות" - חתיכות דג פריכות עם קרעי תפוחי אדמה, יוגורט, טחינה, סומק זעתר ומלפפון חמוץ; פיתיון כבד - בייגל, קוביות דג בחמאת מרווה ושמנת חמוצה; שקית הפתעות - קישואים מלאים בריקוטה ועוד. בקינוחים נמצא אצבעות ספינג' וריבה לטבילה או צ'ארלי, חטיף שוקולד מפוצץ אגוזים וקרם לוז.

הרצל 6, תל אביב

קיוסק אנד קו // צילום: אריאל אפרון
קיוסק אנד קו // צילום: אריאל אפרון

סניף חדש לsi cafe

רשת בתי הקפה, שסניפיה מפוזרים בתחנות הדלק של דור אלון ברחבי הארץ, בעיקר לאורכו של כביש שש, פותחת סניף חדש, ה-16 במספר, במשמר השרון. הרשת מציעה כעת בשלל סניפיה תפריט משודרג הכולל את המנות המוכרות לצד שדרוגים בהשראה איטלקית, וקפה, כמובן. 

בין המנות החדשות נמצא: 

פנצנלה ארטישוק ועגבניות סלט עגבניות עם רבעי ארטישוק א- לה רומנה צלויים, זיתי קלמטה, עגבניות מיובשות, בצל סגול, רוקט, בזיליקום, עגבניות שרי, גבינה בולגרית וקרעי לחם קלויים. מתובל בבלסמי מצומצם ושמן זית

פיאדינה פטריות ותרד פיאדינה בטאבון ממולאת פטריות ובצל מוקפצים, מחית כמהין, עלי תרד, גבינת שמנת, פרמז'ן ומוצרלה. מוגש בליווי סלט אישי

קצ'אטורי פרגיות נתחי פרגית במרינדה עם פלחי עגבניות, בצל סגול, זיתי קלמטה ופלפל קלוי בקישוט פטרוזיליה. אפוי בטאבון על פוקצ'ה

פיצה ביאנקה רוטב שמנת, גבינת ריקוטה, מוצרלה ופרמז'ן עם פטריות שמפיניון, פורטובלו ומחית כמהין

סי קפה // צילום: חנן דיאמנט
סי קפה // צילום: חנן דיאמנט

שעה שמחה במשק ברזילי

מסעדת הבריאות הטבעונית בנווה צדק יוצאת בהאפי האוור מלא במבצעים של קוקטיילים טבעיים, יינות ומנות ראשונות. בין השעות שש לשמונה בערב נוכל להזמין בהנחה את כל הקוקטיילים הטבעיים ב1+1, כל המנות הראשונות ב-30% הנחה ובקבוקי היין ב-20% הנחה.

אחד העם 6 תל אביב

הרביבור קוקטייל - משק ברזילי // צילום: יחצ
הרביבור קוקטייל - משק ברזילי // צילום: יחצ

רשת raw bowl מתרחבת

אחרי רעננה ותל אביב, הרשת החדשה לממכר שייקים וקערות בריאות, המבוססת על תחליפי חלב וסופר פוד, פותחת סניף שלישי בקניון גבעתיים. כל חומרי הגלם במקום הם מאה אחוז טבעיים ופרט לפירות ניתן למצוא מנות רבות המועשרות בסופר פודס דוגמת זרעי צ'יה, ספירולינה, מורינגה ועוד. 

הרשת נחשבת גם לידידותית לסביבה ורוב האריזות שלה מתכלות, כאשר חלק מההכנסות נתרמות גם לעמותה לחולי סרטן.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...