בכל פסח השאלה חוזרת. האם מותר לאכול את עוגיות היין, שמוכרות יותר כעוגיות פפושדו, בפסח. מדובר בעוגיות מבוקשות מאוד לפני החג, ובהתחשב בעובדה שאין ממתקים רבים שמותר לאכול בפסח – הפיתוי גדול.
"לאשכנזים אסור לאכול בפסח מצא עשירה", מסביר הרב ברוך אפרתי. מדובר בעוגיות שבהן מערבבים יין במקום מים, ולכן לאשכנזים חל איסור לאכול את עוגיות הפפושדו.
לספרדים, לעומת זאת, מותר לאכול מצה עשירה ביתית "שנעשתה בהקפדה על הכללים ההלכתיים המפורטים בשולחן ערוך". אלא שבכל הנוגע למצה עשירה תעשייתית, כדוגמת עוגיות היין, יש בעיה. "יש שחששו שמא נכנסה טיפת מים בתהליך הייצור המורכב, וכן חששו שמא חומרים שמוסיפים ליין, לביצים ולעיסה, גורמים הטפחה".
על מנת להפיג את החששות שוחח הרב אפרתי עם הרב אברהם יוסף, רב העיר חולון וזה שחתום על ההשגחה של העוגיות. "הוא פרט את כל שלבי התעשיה במפעלים שמקבלים את הכשר זה בהשגחתו. הוא אישית מלווה את הבציר של ענבי היין, את אריזת הביצים, והוא בודק בעצמו את המיכל והצינורות, מעביר בהן יין לפני הייצור, ובוחר שני תלמידי חכמים אמיתיים שמלווים יחד איתו את התהליך. הפיקוח שלו צמוד ביותר, והוא אחראי לכך שאין חשש בעוגיות הללו. מבחינת החשש לחומרים שגורמים חימוץ וכדומה, הסברא הזו נדחתה על ידי הראשון לציון במאמר ארוך ומנומק".
"לכן ספרדי שרוצה לאכול מצה עשירה תעשייתית (עוגיות יין של גטניו ופפושדו), יכול לסמוך על הכשרות הזו. הרב אברהם יוסף הוא תלמיד חכם גדול מאוד ופוסק ידוע, ועדותו על ליווי הכשרות די בה להתיר זאת למעוניינים", סיכם הרב אפרתי. "כמובן כמו בכל דבר היתר, מי שהגיע למידת הפרישות במסילת ישרים, ומקפיד לא לאכול דברים מותרים אם יש עליהם מחלוקת כלשהי, אף שהם מותרים הלכתית, הוא יחמיר גם בזה. אך לכלל הציבור, מותר מן הדין".