משרד החוץ הצרפתי פרסם היום הודעה לפיה ישראלים יוכלו להיכנס לצרפת. לפי ההודעה, אזרחים משש מדינות מחוץ לאיחוד האירופאי יוכלו להיכנס למדינה והן: אוסטרליה, ניו זילנד, דרום קוריאה, בריטניה, יפן וישראל. בהודעה לא פורסם תאריך, אך הצפי הוא שההחלטה תיכנס לתוקף בזמן הקרוב. עם זאת, ל"ישראל היום" נודע כי ככל הנראה, בשלב הראשון רק ישראלים עם שמחזיקים גם בדרכון של האיחוד האירופי יזכו בהטבה.
בצרפת רואים את ישראל כאחת המדינות שנמצאות במצב הטוב ביותר בעולם מבחינת התמודדות מול נגיף הקורונה וכעת, בצעד חריג, הם מחליטים לאשר את כניסת הישראלים. חשוב להדגיש כי ההחלטה טרם נכנסה לתוקף וזה צפוי לקרות בימים הקרובים.
שר התיירות הצרפתי ג'אן בפטיסט לומיין אמר: "ההחלטה להקל על תנאי הכניסה של המגיעים ממדינות אלו נובעת בעקבות השיפור במצב התחלואה שם". כל מי שייכנס לצרפת יצטרך להיכנס לבידוד למשך שבעה ימים בכל מקום שירצה, יש אפשרות לעשות זאת גם בדירה שכורה.
"כל שאר ההגבלות שכוללות בין היתר גם בדיקת קורונה שלילית מ-72 השעות שקדמו להגעה לצרפת עדיין תקפות", הבהיר שר התיירות הצרפתי. כל מי שיגיע מחוץ לאיחוד האירופאי ולא מאותן מדינות שמאושרות להיכנס לצרפת, יצטרך לבקש אישור מיוחד מהרשויות במדינה, בדומה לאופן שבו התייחסו לישראל עד כה.
חשוב להדגיש כי מצב התחלואה בצרפת לא טוב והמדינה חווה עשרות אלפי נדבקים חדשים מדי יום. במקביל, קצב ההתחסנות בצרפת הוא מהאיטיים באירופה ובעולם.