הסוף לעשרות הדקירות היומיות שחולי הסוכרת נאלצים לעבור מדי יום? הדור הבא של השעון החכם של אפל, ה-Apple Watch 7, יאפשר מדידת סוכר בדם ללא דקירה – כך עולה מדיווח במגזין ET News הקוריאני. כזכור, ענקית הטכנולוגיה שמה דגש לאחרונה על מגוון חיישנים משופרים לניטור טוב יותר של בריאות המשתמשים.
מהפרסום עולה כי כמו יישומי בריאות אחרים ששילבה החברה בשעונים החכמים במהלך השנים, לאחר מדידת רמת הסוכר יופיעו למשתמש אפשרויות לצפייה בתרשים מפורט ולשיתוף המידע עם רופא המשפחה או בן משפחה. מנגד, באפל מדגישים כי השעון אינו מספק מידע רפואי, אלא רק נועד לספק מידע כללי על בריאות המשתמש.
את הפיתוח הראשוני של הטכנולוגיה יזם מייסד אפל המנוח סטיב ג'ובס שחזה מוצרים לבישים, כמו שעונים חכמים, שינטרו את רמות החמצן, קצב הלב ואת רמת הסוכר. לפי דיווח ב-2017, אפל הקימה פרויקט סודי שבו שכרה צוות של מהנדסים מתחום הביומדיקל במטרה לפתח חיישנים שיכולים באופן לא פולשני לנטר את רמות הסוכר בדם.

לפני כשנתיים הדהימה החברה כשחשפה לראשונה את סדרת ה-Apple Watch 4, שכללה תמיכה בביצוע בדיקת אק"ג (ECG) וזיהוי נפילה אוטומטי, עם אפשרות להתקשרות עצמאית למוקדי חירום. בשנה שעברה, הוסיפה אפל לדור השישי חיישן למדידת ריווי החמצן בדם (סטורציה) בתוך 15 שניות.
העניין הציבורי גרם לשינוי מדיניות מצד מנכ"ל אפל טים קוק, שאמר כי "אנחנו נזהרים בפיתוחים הרפואיים כיוון שבסוף נצטרך לקבל עבורם אישור של ה-FDA האמריקני מה, שיאיט את קצב הפיתוח. אני אהיה מוכן שיחברו לשעון עוד אמצעים רפואיים שיהיו קשורים אליו, אבל לא שהשעון עצמו ייהפך לכלי רפואי".