לטריסיה לני פוינטר // צילום: מתוך פייסבוק // לטריסיה לני פוינטר

אישה בת 53 נרצחה בירוחם, בעלה נעצר

לטריסיה לני פוינטר נמצאה בביתה עם סימני אלימות על גופה, וצוותי הרפואה קבעו את מותה במקום • המשטרה עצרה את בעלה, לאחר שדיווח כי חנק אותה במהלך ריב

חשד לרצח במשפחה: לטריסיה לני פוינטר בת ה-53 נמצאה הבוקר (שני) ללא רוח חיים בירוחם. בעלה נעצר והועבר לחקירה, לאחר שהתקשר בעצמו למשטרה ודיווח כי הוא חנק אותה במהלך ויכוח שפרץ בין השניים, חברי קהילת הכושים העבריים.

היא נמצאה ללא רוח חיים, עם סימני אלימות על גופה, בביתה שביישוב. חובשים ופרמדיקים של מד"א העניקו לה טיפול רפואי וביצעו בה פעולות החייאה, שבסופן נאלצו לקבוע את מותה. מחקירה ראשונית של המשטרה עולה כי נגד הבעל, שעבר עם אשתו להתגורר בירוחם לפני כמה חודשים, לא היו בעבר תלונות אלימות במשפחה.

עיקר הקהילה גרה בדימונה וערד, ובשנים האחרונות עברו לירוחם, בשל צפיפות יתר, מספר משפחות, ביניהן לטריסיה וארבעת ילדיה הבוגרים, ובן זוגה, לפני מספר חודשים.

לדברי שכנים, בני הזוג היו שקטים ומעולם לא שמעו מתוך דירתם צעקות או אירועי אלימות. לפי אחד מחברי הקהילה, החשוד ברצח עבר בחודשים האחרונים תקופה קשה בשל מות אמו.

אמבולנס של מד"א בזירת הרצח בירוחם, היום // צילום: דוברות מד"א
אמבולנס של מד"א בזירת הרצח בירוחם, היום // צילום: דוברות מד"א

פאראמדיק מד"א, יגאל אסייג , סיפר: "כשהגענו למקום, השוטרים הובילו אותנו לדירה. ראינו אישה כבת 53 מחוסרת הכרה, ביצענו בדיקות רפואיות, היא הייתה ללא נשימה וללא דופק. התחלנו בפעולות החייאה, ולאחר ניסיונות החייאה נאלצנו לקבוע את מותה".

טל אוחנה, ראשת המועצה המקומית ירוחם: "אנחנו המומים וכואבים עם המוות הנורא והמיותר שאירע הלילה. לצערנו, קיבלנו תזכורת מצמררת לכך שאלימות כלפי נשים הינה מגפה שמסרבת להיעלם מהעולם. למגפה הזו אין חיסון, ורק באמצעות תוכנית חירום לאומית נוכל למגר אותה. מדובר בתושבת חדשה בירוחם, שקיימה חיים נורמטיבים ונרצחה על ידי בן זוגה. הם לא היו מוכרים לשירותי הרווחה המקומיים. נבצע תחקיר עומק כדי להבין מה יכולנו לעשות יותר ואיך מונעים את הרצח הבא. אנו מחבקים את בני המשפחה והקרובים ונעמיד לרשותם כל סיוע שידרש. התופעה הזו חייבת להיפסק".

יו"ר נעמת, חגית פאר, בתגובה לרצח בירוחם: "הבחירות מעניינות את הממשלה ואת הכנסת הרבה יותר מאשר חייהן של מאות אלפי נשים שחיות במעגל האלימות בישראל. הפוליטיקאים שלנו, מכל המפלגות, יוציאו מיליארדים על מערכת בחירות נוספת, אך את התוכנית למאבק באלימות במשפחה שהממשלה עצמה אישרה הם לא מצליחים לתקצב מאז שנת 2017. שנה חדשה החלה, אך גל הטרור נגד נשים נמשך ולא עצר לכבודה - אני קוראת לכל אישה במצוקה וגם לכל מכר, שכן או קרוב משפחה שחושד שאישה בקרבתו נתונה לטרור לא להסס ולפנות לגורמים המקצועיים. זו באמת הצלת נפשות".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...