ימים לא פשוטים עברו על כותב שורות אלו, שנאלץ לעזוב את מגוריו באזור אטרקטיבי קולינרית בתל אביב לטובת דירה באווירה קיבוצית בגבול הדק עד כמעט לא קיים שבין רמת גן לגבעתיים. אחת המשימות הראשונות שרשמתי לעצמי לבצע עם המעבר, בין הרכבת רהיטים מאיקאה ופריקת מיליוני ארגזים, הוא להזמין משלוח מ"באזז", דיינר (?) במחירים שפויים (??) בגבעתיים (???).
אני יודע, יכולתי להזמין משם גם כשגרתי בתל אביב, אבל כשאתה גר הרבה שנים באותו מקום יש לך רשימת מועדפים שאתה תמיד חוזר אליה, ולמי יש כוח לניסיונות של מקומות לא מוכרים. אך כאן יש סיפור אחר, הדיינר מגבעתיים תפס את תשומת ליבי עוד לפני כן, כי מעבר להיותו דיינר שבחר להיות בגבעתיים, מדובר פה על מקום מאוד לא שגרתי בנוף הקולינרי בישראל, ואם האוכל שלו גם טעים, אז בכלל זכינו.
באזז הוא למעשה מיזם חברתי שמאחוריו עומדת עמותת "חלוצה – פרויקטים חברתיים בע"מ". האדם שמאחורי אותה עמותה הוא נפתלי וקס. המודל הכלכלי של המסעדה שונה לגמרי ממה שאתם מכירים, היעד שלה הוא להפוך לרווחית, אך כל הרווחים מועברים לצורך מימון פרויקטים אחרים של העמותה.
אני מרגיש שגרמתי לכם לאהוב יותר מדי את המקום עוד לפני שבכלל שמעתם מה אוכלים בו ואם זה בכלל שווה את ההזמנה, אז רגע לפני שנדבר על המנות נספר גם שבני נוער זוכים להנחה של עשרות אחוזים על התפריט, גמלאים זוכים לחצי מחיר גם כן.
על הפן הקולינרי במקום אחראי המסעדן שי שבתאי, שאחראי על תפריט מגוון. זה אולי ירגיש לכם מגוון מדי או מגוון, אבל תעשו שיעורי בית, ככה זה בדיינרים, יש הכל מהכל בגדול ובמושחת. בתפריט המנות הראשונות נמצא נאצ'וס וסלט ירוק רגיל לצד ארנצ'יני מטוגנים, קאסדיה מקסיקנית, הום פרייז וכרובית מטוגנת. כיאה לדיינר, נמצא גם מאק אנד צ'יז, מנה שדווקא לא נחשבת לכזאת נפוצה במסעדות ישראל, לכו תבינו למה.
מעל הכל ובצדק גמור, מנת הדגל של המקום היא ההמבורגר, על שלל סוגיו וטופינגיו, שבהחלט שווה כל ביס. הדיינר הגבעתיימי מציע שישה סוגי המבורגר. החל מהבייסיק הרגיל, דרך מונטנה (עם פטריות מקורמלות), הוואי (בייקון טלה כשר ואננס ברוטב טריאקי וג'ינג'ר), ניו מקסיקו (חלפיניו, טבסקו ושמנת פלפלת) ועד לגרסה טבעונית עם ממרח אבוקדו חריף.
הקציצה של המקום שרדה משלוח בצורה נהדרת והגיעה טרייה ונימוחה. בניגוד לנהוג בהמבורגריות אחרות שהשתדרגו, כאן דווקא לא הפרידו את ההמבורגר מהלחמניה אך עם זאת הלחמניה לא נרטבה, שום נזק לא נגרם, הכל נטרף בשלום.
כעת, לקולקציית הכריכים הנאה גם כן. התפריט יחסית רגיל, סלופי באזז שטעמנו והיה מעולה, למרות מינון יחסית נמוך בין גודל הכריך לכמות הבשר, אבל לא משהו שהפריע יתר על המידה. מנות נוספות שויתרנו עליהן מפאת מקום פנוי בבטן היו כריך אווז חם קלאסי והצ'יקן קלאסי, כי יש דברים שנשמעים בסיסיים ומפתים במקביל.
אם הגעתם עד כאן ועדיין יש לכם מקום, המקום מציע גם קינוחים נהדרים, אנחנו טעמנו את הבנופי (בננה וטופי על בסיס ביסקוויט וקרמל) שהיה טעים והספיק לשניים. לא הספקנו להגיע לקראק פאי, עוגת אלפחורס, נוגט טבעוני, עוגת גבינה קרה וקינוחי כוס של אוראו, טופי קראנץ', גבינה תות וטירמיסו.
לסיכום, היה זה משלוח מהנה עד מאוד, כי מדובר במסעדה טעימה ומקום שבהחלט נשמח להגיע לשבת בו אם המסעדות ייפתחו עוד בימי חיינו. התהייה המעניינת יותר שעלתה במהלך הארוחה היא האם ערך מוסף הן טעימות יותר. קשה לענות על דבר כזה, אבל בהחלט נשמע מהנה יותר להזמין ממסעדה שבה אתה יודע שכל הכסף שלך הולך למטרות טובות, כל עוד, וזה הכי חשוב, שהיא טעימה.
וייצמן 51 גבעתיים, משלוחים בוולט
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו