כשבוע לפני שישתתף בדראפט ה-NBA, דני אבדיה השתתף השבוע לשיחת זום בלעדית עם מאות מחברי #איתנו, המיזם העונתי המשותף למועדון ואוהדי מכבי תל אביב. הכוכב הצעיר נשאל וסיפר השאיפות הגדולות שיש לו, על תקופת האימונים בארצות הברית והחלומות הכי גדולים שלו.
על ניתוח היכולת שלו בתקשורת בארה"ב: "אם אתה רואה לאורך השנים כל המאמרים על השחקנים - על מי אמרו שהוא כבד מדי, על מי אמרו שהוא יצליח או על מי אמרו שאין קליעה - הכל מתהפך. אין מה לעשות, אף פעם אי אפשר לפגוע ואי אפשר לחזות את העתיד. אני יכול להיות קלעי של 10%, להגיע לליגה, לעבוד על הקליעה ולהגיע לקליעה של 40-35% מהשלוש. זה מה שקרה גם לקוואי לאונרד, שנבחר בבחירה יחסית נמוכה ותראה איפה הוא היום. אני לא מכניס שיקולים כאלה ללב. יום אחד יכולים לכתוב עליי אחרי משחק טוב שאני השחקן הכי טוב בארץ וצריך להיות בחירה ראשונה בדראפט. יום אחרי אני יכול לשחק גרוע ויכתבו עליי שאני הכי גרוע בעולם. זה כל כך למעלה-למטה, כמו רכבת הרים".
.jpg)
הציפיות מהעונה הראשונה ב-אן.בי.אי: "להגיע לקבוצה שלי ולעבוד מאוד מאוד קשה. לעזור לקבוצה כמה שיותר לנצח ואולי להגיע לפלייאוף, לך תדע. להשתפר. בסוף השנה לראות את עצמי איך שהגעתי ואיך שסיימתי ולראות שהשתפרתי - האחוזים שלי עלו, אני יותר חזק, אני קולע יותר טוב. יכול להיות שאקבל פחות דקות ואולי יותר. חוויתי את זה גם במכבי ויכול להיות שאחווה את זה גם ב-NBA, אני מוכן לזה. בסופו של דבר להיות דני אבדיה הכי טוב שאני יכול להיות ולהוביל קבוצה, בטח".
אבדיה נשאל אם לדעתו הוא יצליח יותר מעומרי כספי בליגה הטובה בעולם וענה: "זאת שאלה שאני לא יודע לענות עליה. רק הזמן יכול להגיד. עומרי עשה קריירה משלו ואני אעשה קריירה משלי. שנינו שחקנים שונים וגם בזמנים שונים. אל תשכח שה-NBA לפני עשר שנים הייתה שונה ממה שעכשיו. אני שואף הכי גבוה שיש. עומרי כספי עשה קריירה מדהימה ויהיה קשה להתעלות על זה, אני מקווה שאני אצליח".
על מחנה האימונים שעשה בארה"ב בחודשים האחרונים: "אני חושב שמאוד השתפרתי. באטלנטה היה לי מאוד קשה. הייתי מגיע לאולם, משם לחדר כושר, משם לעשות פילאטיס ואז הביתה. ככה כל יום. בקושי היה לי זמן לנשום, אבל זה שיפר אותי בצורה בלתי רגילה. אני מרגיש שאני שחקן הרבה יותר טוב עכשיו. שיחקתי אחד על אחד ושניים על שניים מול הרבה שחקנים טובים. אימנו אותי מאמנים עם המון ניסיון. זה שיפר אותי ושיפר לי את הידע, חד משמעית".

על הפתיחה הרעה של מכבי ת"א העונה: "אני מבין את הראיה שלכם על המצב, אבל אתם שוכחים המון המון דברים. מאוד קל כמו שאני כאן לשבת בבית ולהגיד 'ההוא לא בכושר, ההוא לא קולע פתאום, ההוא אין לו בטחון'. מאוד קל לעשות את זה ומה שאתם שוכחים זה שלקבוצה לוקח הרבה זמן להתחבר. ברגע שמגיעים 4-5 שחקנים חדשים אליך, זה נותן איזשהו שינוי בקבוצה. שינוי שגם השחקנים ששיחקו שנה שעברה לא הרגישו. פתאום להביא שחקנים חדשים שיידעו את כל התרגילים, שכולם ישחקו ביחד ושתהיה כימיה קבוצתית. אל תשכח שאתה משחק בלי קהל, שזה גורם מאוד חשוב למכבי כי הקהל של מכבי באמת דוחף את הקבוצה קדימה".
על מערכת היחסים עם יאניס ספרופולוס: "בהתחלה כשצועקים עליך זה לא כיף. אבל אם המאמן צועק עליך כדי שתשתפר, זה אומר שלמאמן אכפת ממך. באיזה שהוא שלב הבנתי שלמאמן ממש אכפת ממני אז הצעקות הפכו לזריקת מוטיבציה בשבילי. זה גרם לי להמשיך לעבוד. אני מאוד אוהב את יאניס, אני ויאניס בקשר ממש טוב. לא כל המאמנים שיהיו לך יגידו שהכל טוב, אתם מושלמים ואין לכם משהו לעבוד עליו. יהיו לכם גם מאמנים קשוחים. צריך לדעת לכבד את כולם ולקחת מכל אחד משהו טוב, אז תתכוננו".