חתונה של ערבים ישראלים בשטחו הפלשתיני של כפר ברטעה // צילום: מישל דוט קום // חתונה של ערבים ישראלים בשטחו הפלשתיני של כפר ברטעה

ישראלים לא יוכלו להיכנס לשטחי B

צו אלוף אוסר כניסת ישראלים לשטחי הרשות • לפני שבועיים חשפנו ב"ישראל היום" את החתונות ההמוניות בכפר ברטעה, שחציו נמצא בשליטה פלשתינית

בהמשך לפרסום "ישראל היום": במטרה למנוע מערבים ישראלים לערוך חתונות בשטחי הרשות הפלשתינית המוגדרים שטחי B, יצא אתמול (שלישי) צו אלוף כחלק מתקנות חירום האוסר כניסת אזרחים ישראלים לשטחי B.

מדובר על כל אזרח ישראלי ללא הפרדה בין יהודים לערבים. ההחלטה מגיעה על רקע התפשטות הנגיף בגלל חתונות ואירועים המוניים שמקיימים ערבים ישראלים בין היתר בכפר המחולק ברטעה, שחלקו בישראל וחלקו ברשות הפלשיתינית.

כזכור, לפני כשבועיים פורסם ב"ישראל היום" כי זוגות רבים במגזר הערבי, בעיקר מאזור הצפון והמשולש, זיהו פרצה המאפשרת להם להתחתן תוך עקיפת הגבלות ההתקהלות באמצעות העברת מיקום החתונה לשטחי התפר הסמוכים לקו הירוק, והנתונים לשליטה פלשתינית.

כך הפך הכפר ברטעה למוקד עלייה לרגל עבור זוגות צעירים ערבים־ישראלים, שעורכים באולמות שמחה ובגני אירועים שהוקמו בכפר את מסיבות החתונה, שלעיתים נמשכות שבוע ימים. בשטחו הפלשתיני של הכפר אף הוכשרו כמה מתחמים פתוחים וסגורים כגני אירועים וכאולמות שמחה בעבור זוגות המעוניינים להתחתן בחציו הפלשתיני של הכפר. 

ביום שבת האחרון ביקר ממונה הקורונה פרופ' רוני גמזו בכפר, והתייחס למאמצים למנוע את החתונות ההמוניות: "אם אנחנו רוצים להפחית את התחלואה, אנחנו צריכים למנוע את ההתקהלויות האסורות כמו שאנחנו מונעים אותם בישראל, גם בברטעה הישראלית וגם בברטעה הפלשתינית, אחרת אנחנו נמשיך כאן עם היקף תחלואה גדול".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...