אחד מסניפי פושון בפריז // צילום: אי.אף.פי // אחד מסניפי פושון בפריז

נפלה שלהבת: נסגר המוסד הפריזאי "פושון"

המעדנייה היוקרתית, הנחשבת למוסד עלייה לרגל עבור חובבי הפטיסיירי הצרפתי, סגרה את סניפי הדגל שלה בפריז והותירה רבים מאוכזבים • סתו בר נפרדת

זה לא כל כך נעים לראות גן סגור, בטח שלא מוסד פריזאי וותיק שהפך לסמל במצוקה. התחושה הזו  ליוותה אותי כששמעתי שרשת הפטיסיירי המפורסמת "פושון" סוגרת את שני סניפי הדגל שלה בפריז, מוסדות שנחשבים למקדשים אליו עולים לרגל מעריצי עולם המתוקים הצרפתי, כמוני. 

עוד לפני שהגעתי לצרפת, הרבה לפני שחשבתי להתגורר בפריז ולעסוק בתחום הקינוחים, פושון הייתה בשבילי סמל ליוקרה, לעבודה מדויקת ולפאר פריזאי נוצץ. אפשר למצוא בה הכל, מפואה גרה וכריכים עד מקרונים קטנים ועדינים. 

הסניף ההיסטורי שנסגר בכיכר מדלן ברובע השמיני היוקרתי היה הסניף הראשון של הרשת המפורסמת שנפתח לפני 134 שנים על ידי מייסד הרשת, אוגוסט פושון. מדובר באחת המעדניות הוותיקות והמפורסמות באירופה כולה והקינוחים הפכו את הרשת לשם דבר עולמי. 

לא חסרה תחרות, סתו בר בקורדון בלו
לא חסרה תחרות, סתו בר בקורדון בלו

יש הרבה הסברים לדרך בה הגיעה רשת פושון לשפל הזה, שהחברה לא ידעה כמותו מזה עשורים. אם זו מגפת הקורונה, מחאת האפודים הצהובים שגרמה נזק גדול לעיר, או השביתה הענקית של מערכת הרכבות ששתקה את הבירה הצרפתית. 2020 הייתה שנה קשה בפריז והיא עדיין מסרבת לעזוב אותנו בשקט. 

עם זאת, עליי להזכיר שלא חסרה תחרות בתחום המעדניות בפריז. רשת העל של מלך המקרונים, פייר ארמה, שהתחיל את דרכו כשף הראשי של פושון, עושה המון כבוד למסורת של פושון עם לא מעט חידושים משלה. כמו כן לא חסרות רשתות נוספות בעיר, אם זו לאדורה שהפכה את המקרונים והמדלנים לאמנות ומעשה כשפים או מייזון קייזר שעושה קרואסונים מדהימים (ואף הגיעה לארץ לאחרונה) וישנן גם חנויות השוקולד החייזריות משהו של פטריק רוגר. באמת שלא חסרה תחרות ואתם שם בישראל, תדעו שיש איפה להתנחם ברגע כשהשמיים יפתחו וישראלים יפקדו בהמוניהם שוב את עיר האורות. 

קחו המלצה ממני, כאחת שעובדת בתחום ולמדה אותו, תנו לעצמכם קצת קרדיט. נכון שביקור במותגי הקולינריה הגדולים היא חוויה בפני עצמה, אבל תסמכו על עצמכם. אם  אתם מסתובבים בפריז ואיזו מעדניה שכונתית קטנה קורצת לכם, או מאפייה שובה את החושים שלכם, תרשו לעצמכם, תיכנסו, תטעמו. זה יכול להיות הדבר האמיתי והתגלית הקולינרית של חייכם.

ואם ללמוד מאמא שלי, שחיה באמצע שומקום בדרום מערב צרפת, גם אם אתם בלב צרפת הכפרית, וצד את עיניכם איזה חלון ראווה מלא מתוקים נפלאים, יכול להיות שתמצאו את הפושון שלכם, ברבע מחיר ובייצור קפדני ואוהב לא פחות. 

הכותבת למדה קונדטוריה ופטיסיירי בבית הספר לבישול "קורדון בלו" ומתגוררת בפריז

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...