צילום: איי.אף.פי - ארכיון // תקיפת מטרות חמאס ברצועה, בתחילת החודש

המשלחת המצרית דחתה את ביקורה ברצועת עזה

נציגיה היו אמורים לדון עם חמאס בהפסקת שיגור בלוני הנפץ ובהסדרה מול ישראל • אמש: הפרות סדר על הגדר

המשלחת הביטחונית המצרית דחתה את ביקורה ברצועת עזה, כך דיווחה היום (ראשון) רשת "אל-ווטניה" המקורבת לארגון הטרור חמאס. המקור ששוחח עם אתר החדשות לא ציין את הסיבה, אך מדובר בסימן נוסף להחמרת ההסלמה בדרום לאחר שבכיר חמאס, מחמוד א-זהאר, אישר שהמשלחת הייתה אמורה להגיע מחר כדי לדון בחזרה להבנות הרגיעה ובנושאים אחרים שעל הפרק.

דחיית הגעת המשלחת הגיעה על רקע איומים שהשמיע היום הג'יהאד האסלאמי, ארגון הטרור השני בגודלו ברצועה, כי יגיב על כל פגיעה באנשי "יחידת הבלבול הלילי". אמש התקבצו לפחות 300 מפרי סדר סמוך לגדר המערכת והתעמתו עם כוחות הביטחון תוך השלכת מטענים והבערת צמיגים. צה"ל הגיב בשימוש באמצעים לפיזור הפגנות, ומשרד הבריאות בעזה דיווח מאוחר יותר על שני פצועי ירי שפונו לבית החולים.

הג'יהאד האסלאמי מסר בהודעה כי "זכות ההתנגדות להגיב על התוקפנות, והיא יכולה להרתיע את הטרור הציוני. אנחנו תומכים בצעירים המהפכניים וההתנגדות מוכנה להגן ולהגיב על כל פגיעה של הכיבוש במשתתפים בפעילויות, אשר מבטאות את הכעס העממי הפלשתיני כנגד המצור והתוקפנות". עוד הדגישו בארגון הטרור כי "האויב הציוני נושא באחריות מוחלטת על כל תוקפנות על בני עמנו, והטרור הזה יתעמת עם המשך ההתנגדות".

עוד בנושא:

• גנץ על המתיחות בדרום: "אם בשדרות לא יהיה שקט - גם בעזה לא יהיה"

• טרור הבלונים מעזה: 19 שריפות בעוטף

• כוכבי: מאמין שהשיגורים ייפסקו בקרוב

במהלך הלילה תקף חיל האוויר שורת יעדי טרור ברצועת עזה, בהן מתחם לאחסון אמצעי לחימה רקטיים ותשתית קרקעית. זאת, בעקבות המשך הפרת השקט באמצעות המהומות בגדר המערכת והפרחת בלוני התבערה.

התקיפה השנייה באה לאחר ירי שתי רקטות לעבר ישראל, שיורטו על ידי כיפת ברזל. שרידי רקטה שנפלו בחצר בית בשדרות הובילו לפצוע קל מרסיסי זכוכית ושתי פצועות קל שנפלו בדרך למקלט, נוסף לשני נפגעי חרדה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...