שִׂים לֵב: בְּאֲתָר זֶה מֻפְעֶלֶת מַעֲרֶכֶת נָגִישׁ בִּקְלִיק הַמְּסַיַּעַת לִנְגִישׁוּת הָאֲתָר. לְחַץ Control-F11 לְהַתְאָמַת הָאֲתָר לְעִוְורִים הַמִּשְׁתַּמְּשִׁים בְּתוֹכְנַת קוֹרֵא־מָסָךְ; לְחַץ Control-F10 לִפְתִיחַת תַּפְרִיט נְגִישׁוּת.

השת"פ הישראלי-הודי למציאת בדיקה מהירה נמשך: "עומדים ביעדים"

המשלחת הישראלית בהודו אספהכ-20 אלף בדיקות מחולי קורונה במטרה למצוא בדיקה שתפוענח תוך דקות • שגריר ישראל בהודו: "תוצאות - תוך כמה שבועות"

בדיקת קורונה באחת מעמדות השת"פ בהודו // בדיקת קורונה בתל אביב, בשבוע שעבר ,
בדיקת קורונה באחת מעמדות השת"פ בהודו // בדיקת קורונה בתל אביב, בשבוע שעבר

המשלחת הישראלית שטסה בשבוע שעבר להודו כחלק משיתוף הפעולה בין המדינות בחיפוש אחר בדיקת קורונה שתיארך כמה שניות בלבד נמשך תחזור בימים הקרובים ארצה לאחר שעמדה ביעדיה, כך הודיע היום (רביעי) המינהל למחקר, פיתוח אמצעי לחימה ותשתית טכנולוגית (מפא"ת).

יניב מאירמן, ראש משלחת מפא"ת להודו, אמר כי הצוות שהוטס להודו פרס בעיר ניו דלהי שישה מתחמי בדיקה ("דרייב אין") ושתי מעבדות לריכוז ועיבוד הנתונים במערכות מחשב, בהם יכולים לעבור מאות אנשים בכל יום. לדבריו, במשך תשעה ימים נדגמו מעל ל-20 אלף דגימות מחולי קורונה מאומתים. עוד אמר מאירמן כי הצוות הביא מהארץ בדיקות שיאפשרו לאבחן את הנגיף בצורה מהירה – ואלה ייבדקו בישראל.

מטרת המבצע היא לערוך בהודו ניסוי המוני במספר טכנולוגיות חדשות שעומדות על הפרק כאפשרות למאבק בקורונה, בין היתר כאלה שיאפשרו לגלות תוצאה בתוך כמה עשרות שניות או כמה דקות לכל היותר. שיתוף הפעולה בין המדינות נולד בעקבות שיחות שראש הממשלה בנימין נתניהו ניהל עם מקבילו ההודי, נרנדרה מודי.

אל"מ אסף מאלר, נספח ההגנה בהודו, אמר כי הניסוי מעיד על הקרבה בין שתי המדינות: "המטרה היא להביא בשורה לעולם. ההירתמות ההודית לפרויקט היא מדהימה, ובעוד כמה שבועות נדע את תוצאות הפעילות. עד כה, אנו עומדים בכל יעדי הפעילות".

הצוות טס בשבוע שעבר בטיסה מיוחדת לניו דלהי עם ציוד רפואי מתקדם, עשרות חוקרים ישראלים ועשרות בני משפחות של דיפלומטים ישראלים שישובו להודו. שם, הם פגשו כמאה חוקרים איתם הם עובדים על המבצע המשותף תחת כללי מיגון מחמירים. חברי המשלחת עברו שלוש בדיקות קורונה במהלך שהותם בהודו, ונמצאו שליליים לנגיף.

בישראל היו מי שחששו ש"הקצב ההודי", יקשה על ביצוע הניסוי המורכב, על פני מרחב גדול בפרק זמן כה קצר. ואולם, שגריר ישראל בהודו, ד"ר רון מלכא, אמר ל"ישראל היום" כי שיתוף הפעולה היה מרשים ומוצלח. "עמדנו בכל המשימות והיעדים. הגענו לכמות הנבדקים השאפתנית שתוכננה וכל ה'טסטים' שרצינו נעשו. היה שיתוף פעולה מלא עם ההודים, בכל הרמות, ממשרד ראש הממשלה, דרך משרד המדען הראשי, בתי החולים והמדענים בשטח. הם פעלו מהר ופתרו את כל הבעיות שהתעוררו. גם צוות השגרירות כאן עשה עבודה מדהימה, לתמוך בניסוי המורכב. האופרציה הייתה גדולה". 

אשר למהות הניסוי, מלכא אמנם הביע אופטימיות, אך אמר כי מוקדם לדעת מה התוצאות ומה משמעותן. "המדגם היה גדול ביותר, בכל קנה מידה מחקרי, ובתוך כמה שבועות יתבררו התוצאות. אם אכן אחת מארבע מהטכנולוגיות שנבחנו, או שילוב ביניהן, יאבחן חולה קורונה בתוך פחות מדקה, זה יהיה מהפכני וישפיע על הדרך שבה כל העולם יתמודד עם המגפה".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר