צילום: לירון מולדובן // סילבן אדמס. בדרך להפוך ליו"ר הוועד האולימפי בישראל?

סילבן אדמס לראשות הוועד האולימפי?

דחיית המשחקים האולימפיים, שביטולם עדיין על הפרק, הובילה למשבר כלכלי עמוק בוועדים ברחבי העולם • כדי להציל את זה הישראלי, בכירים במרכזי מכבי והפועל לוחצים על הפילנתרופ הישראלי להתמנות ליו"ר • התנאי שלו ברור: בלי בחירות וללא מועמדים נוספים

האם סילבן אדמס בדרך להפוך ליו"ר הוועד האולימפי בישראל? שמו של הפילנתרופ הישראלי כבר עלה לא אחת בשנתיים האחרונות, ולפני שנה וחצי אף פרסמנו כאן ב"ישראל היום" על הפנייה שקיבל מכמה גורמים שהפעילו עליו לחץ להפשיל שרוולים ולהיכנס לתפקיד. בזמנו סירב אדמס להתייחס לדברים, ובסביבתו הודיעו כי אין לו כל כוונה להיכנס בשלב זה למשחק הפוליטי של הספורט הישראלי.

מה השתנה בתקופה האחרונה? קודם כל דחיית המשחקים האולימפיים בטוקיו ל־2021 והמחשבה על כך שגם בשנה הבאה זה עשוי לקרות. המשמעות היא שהמשחקים הבאים ייערכו רק בפריז 2024. כל זה שינה לגמרי את הסיטואציה הנוכחית. כבר באביב הקרוב, אם המשחקים האולימפיים יבוטלו, ייערכו בחירות מהירות לראשות הוועד האולימפי הישראלי. גם המשבר הכלכלי העמוק שאליו נכנס הספורט האולימפי, עשוי שלא לאפשר למרכזים להתמודד בעצמם עם הנטל הכלכלי העצום.

אם המשחקים יבוטלו בחודש מארס 2021, חלק מהמחזור האולימפי הנוכחי ילך לאיבוד, בעוד ספורטאים אחרים יצטרכו להתחיל מחדש את המסע למשחקים האולימפיים, וכל זה כמובן תוך חישוב כלכלי שונה לגמרי. לכך צריך להוסיף את היעדר הספונסרים או ספונסרים בסכומים קטנים כמו בנק הפועלים, שספק אם ירצו להמשיך לבזבז כסף במשך שלוש שנים על ספורטאים שחלקם כלל לא יגיעו למשחקים הבאים. בעיה כלכלית אמיתית.

אדמס. הגיע הזמן למשהו חדש? // צילום: אורן בן חקון 

כפי שפרסמנו כאן בחודש האחרון, לכאורה הקרב הישיר על ראשות הוועד האולימפי הישראלי אמור להיות בין נציגת מכבי והפייבוריטית לזכייה יעל ארד לבין משה פונטי, נציג הפועל ויו"ר איגוד הג'ודו, הענף האולימפי המצליח ביותר בישראל בעשור האחרון. אלא שבשבועות האחרונים החלו יושבי ראש של ענפים בכירים במרכזי מכבי והפועל ללחוץ, בישירות ובעקיפין, על אדמס להתמודד ישירות על התפקיד.

"מרכז שיהיה מספיק חכם לשכנע את אדמס לעמוד בראשו, ינצח וישנה את מפת הספורט האולימפי בישראל", אמר אתמול יו"ר של אחד הענפים, "אנחנו מקווים שפעם אחת העסקנות לא תנצח, אלא השכל הישר. עם כל הכבוד למרכזים, אנחנו במשבר עצום והספורט האולימפי בישראל עומד להיפגע קשות, ולכן צריך שגם המרכזים יבינו שלנוכח המתרחש בעולם הגיע הזמן למשהו חדש".

משה פונטי. אדמס לא ירצה להתמודד מולו // צילום: דני מרון

"לא ירצה ללכלך את הידיים"

התחושה בקרב הבכירים בספורט האולימפי שעימם שוחחנו היא שאדמס יסכים, בסופו של דבר, אבל יציב תנאי אחד ברור: לא לבחירות ולא להתמודדות, אלא הסכמה גורפת של שני הצדדים לאפשר לו לעמוד בראש הוועד האולימפי בישראל.

"מי שמכיר את סילבן יודע שהוא לא ירצה לריב וללכלך את הידיים שלו", אמר אחד הבכירים בספורט האולימפי בארץ, "יש לו הרבה הערכה ליעל ארד ולמשה פונטי, והוא לא ירצה לפגוע בהם ובטח לא להתחרות מולם. אדמס ימלא את התפקיד אם תהיה הסכמה רחבה, אבל למלחמות הוא לא ייכנס, אלא ישאיר אותה לאחרים".

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...