פרק סיום מרתק בבית התחתון שנערך הערב (שני) קבע: גלבוע/גליל ממשיכה ברצף הנהדר שלה וזוכה במקום החמישי. מכבי חיפה מנצחת בבאר שבע ומסיימת שישית כאשר שתי המפסידות הגדולות: באר שבע שלא תיכנס לפלייאוף ובעיקר הפועל ת״א שבעקבות ההפסד באשדוד תסיים שמינית ותפגוש בפלייאוף את מכבי ת״א בדרבי.
הפועל גלבוע/גליל - עירוני נס ציונה 82:90
פרק ב׳ של העונה הוא של גלבוע/גליל. הקבוצה מגן נר סיימה את הבית התחתון במאזן מושלם (0:7) ומחזיקה ברצף הניצחונות הארוך בליגה. הזכייה במקום החמישי שמה אותה בעמדה מצויינת להגעה לפיינל פור משום שהיא תפגוש ברבע הגמר את הפועל חולון החלשה שלא ניצחה מאז שהליגה שבה. הערב (82:90) היא קטעה את הרצף של עירוני נס ציונה שעמד על 3 ניצחונות רצופים.
את המשחק הזה ניצחו שני הכלים המרכזיים שהובילו את גלבוע להישג הזה מייקל יאנג ויפתח זיו. יאנג היה כבר במחצית עם 21 נקודות. יפתח זיו (5 ריבאונד, 5 אסיסטים ו-5 חטיפות) היה שם בדקות הסיום בדקות הסיום כדי להבטיח את הניצחון המקומי. עידן אלבר סיים עם שיא קריירה של 13 נקודות שלא עזרו לנס ציונה, שלמרות ההפסד תהיה בפלייאוף.
שחקני אשדוד חוגגים, מדר בהלם // צילום: ברני ארדוב
מכבי אשדוד - הפועל ת"א 105:106
פתיחה של 3:22, רבע ראשון ביתרון 20 (13:33) לא הספיקו להפועל ת״א כדי לנצח את היורדת ללאומית (105:106 אחרי הארכה). מכבי אשדוד שלא ניצחה ב-7 משחקיה מאז חזרת הליגה. התשלום לפאשלה הזו - דרבי בפלייאוף. לא עזר לאדומים משחק מצוין של ים מדר שסיים עם 26 נקודות. זו הפתעה גדולה, זה פיספוס ענק של הפועל ת״א (ששיחקה ללא ג׳ורדן דיוויס), אבל צריך לזכור: אשדוד הייתה שם במשחקים האחרונים ולא ויתרה למרות שגורלה נחרץ. חמשת משחקיה האחרונים היו צמודים ובארבעת האחרונים הובילה במהלך ברבע האחרון.
צוף בן משה סיים משחק עם 6 מ-7 לשלוש ו-20 נקודות במחצית. בהמשך זה היה פול סטול שגם קלע עם 26 נקודות - 12 אסיסטים ושתיים מהקו 14 שניות לסיום שהבטיחו את הניצחון.
וורקמן ואמיתי חוגגים, הערב בב"ש // צילום: לירון מולדובן
הפועל ב"ש - מכבי חיפה 87:83
למרות מסע הירואי מאז החזרה מפגרת הקורונה, הפועל באר שבע לא תהיה בפלייאוף העליון. הקבוצה מבירת הנגב הציגה עוד משחק נהדר והובילה בשלבים רבים של המשחק, אבל בסופו של דבר כשלה במאני טיים והפסידה 83:87 למכבי חיפה.
הקבוצה בירוק שעשתה עונה מצוינת והייתה במקום החמישי לפני פגרת הקורונה, התקשתה לאחר חידוש הליגה ולרגעים נראה היה שאולי תישאר מחוץ לפלייאוף. בסופו של דבר החבורה של דניאל סאואנה התחברה ככל שעבר הזמן ועם שלושה ניצחונות בארבעת המשחקים הבטיחה את מקומה בפלייאוף ובאה על שכרה על עונה מעולה.
הגיבור היה אנדרו אנדרוז. הגארד שהגיע עם ציפיות גבוהות אחרי עונה אדירה בליגה הטורקית, לא פגע מאז נחת בישראל, אבל הגיע בדיוק בזמן עם 29 נקודות. אם הוא יהיה טוב ברבע הגמר, לחיפה יהיה מה למכור גם מול ראשל"צ העדיפה.
מפגשי רבע הגמר:
מכבי ראשל”צ – מכבי חיפה
הפועל ירושלים – נס ציונה
הפועל חולון – גלבוע/גליל
מכבי ת”א – הפועל ת”א