לחמעג׳ון, המאפה הלבנטיני החמים והטעים הופך הימי הקיץ החמים לארוחה קלה ונהדרת. הבצק הטרי והחם העוטף את מלית הבשר המתובלת, יחד עם עקצוץ התיבול ורעננות העשבים - הם שילוב נפלא.
לחמעג׳ון
רשימת חומרים ל-4 מנות אישיות:
לבצק:
1 כף שמרים יבשים
2 כפות סוכר
3/4 כוס מים פושרים
½ ק״ג קמח פוקצ׳ה או קמח לבן
1 כפית מלח גס
1/3 כוס מן זית ועוד קצת לשימון
1/4 כוס מי סודה
למלית הבשר:
2 כפות שמן זית
300 גרם בשר טחון
8 עגבניות שרי קצוצות
4 שיני שום קצוצות או כתושות
4 כפות רסק עגבניות
½ כוס רוטב עגבניות קנוי חלק ולא מתובל
מלח לי הטעם
1 כפית שטוחה כמון טחון
1 כפית שטוחה פפריקה
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
¼ כוס (כ־53 גרם) צנוברים
אשכול עגבניות שרי
¼ פלפל חריף פרוס
מעט שמן זית
חופן עלי נענע וכוסברה
אופן ההכנה:
1. לבצק: בקערת מיקסר עם וו לישה שמים אך כל החומרים ולשים 3־4 דקות לבצק חלק ואחיד.
2. משמנים קערה גדולה, מניחים בה את הבצק, מכסים במגבת לחה ומתפיחים שעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
3. למלית: מחממים שמן זית במחבת רחבה מעל להבה גבוהה. מוסיפים בשר טחון ומשחימים, מוסיפים עגבניות שרי ושום ומזהיבים במשך 5־6 דקות, מדיי פעם מפוררים את הבשר בעזרת כף עץ או מזלג.
4. מוסיפים למחבת רסק עגבניות ורוטב עגבניות ומבשלים תוך ערבוב כ־2 דקות.
5. מוסיפים מלח, כמון, פפריקה ופלפל שחור, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול.
6. מסירים מהאש.
7. מעצבים את המאפה: מחלקים את הבצק ל-4 חלקים. מחממים תנור ל־220 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
8. מרדדים כל כדור בצק במערוך מקומח ליריעה אובלית עובי של כ־1/2 ס"מ.
9. מחממים מחבת ברזל בקוטר 23־25 ס"מ, מברישים את המחבת במעט שמן ומניחים בתוכה אחת מדסקיות הבצק. צורבים כ־2 דקות ומוציאים לתבנית האפייה המרופדת.
10. בעזרת האצבעות יוצרים שקע לאורך הבצק. מחלקים את תערובת הבשר באופן שווה בין המאפים תוך שמשאירים כ־2 ס"מ שולי בצק חשופים. אם אוהבים מפזרים פרוסות פלפל חריף.
11. מפזרים צנוברים , מניחים אשכול קטן של עגבניות שרי על כל מאפה, ואופים 10־12 דקות עד שהבשר משחים והופך בחלקו לפריך. חותכים (רצוי בעזרת גלגלת פיצה) לפרוסות, מעטרים בשפע עשבים, זולפים מעט שמן זית ומגישים מיד.