חברת המודיעין הישראלית אימאג׳ סאט (ImageSat International - ISI), פרסמה היום (שלישי) צילום לוויין של המבנה בחומס שהותקף על פי פרסומים זרים על ידי חיל האוויר הישראלי, ב-1 במאי. בתמונה ניתן לראות כי המבנה שהותקף, מחסן כלי רכב, נמחק כליל.
בתוך כך, המרכז הסורי לזכויות אדם דיווח הבוקר על 14 הרוגים בין המיליציות הפרו איראניות בדיר א-זור שבמזרח סוריה, במהלך תקיפה המיוחסת לישראל שהתרחשה בסביבות חצות. לפי הדיווח, בין ההרוגים יש בעלי אזרחויות איראניות ועיראקיות. עוד צוין כי מספר ההרוגים צפוי לעלות בשל פצועים הנמצאים במצב קשה.
כלי תקשורת סורי דיווח כי הסיבה לתקיפה לא ידועה, אך ככל הנראה מדובר בהפצצות אוויריות ישראליות, שכוונו לעמדות של מיליציות איראניות. מדובר בתקיפה השנייה בסוריה תוך שעות.
אמש דיווחה סוכנות הידיעות הממשלתית "סאנא" כי מערכות ההגנה האווירית הופעלו נגד תקיפה בשמי מחוז חאלב. בהמשך יוחסה התקיפה לישראל. על פי ההערכות היעד שהותקף שימש בעבר לייצור נשק כימי, ומטרת התקיפה הלילה הייתה מפעל לטילים בליסטיים.

עוד בנושא:
סוריה: "ישראל תקפה באזור חאלב"
דיווחים בסוריה: ישראל תקפה שיירת משאיות מאיראן
הלוויין חושף: נזק כבד בתקיפה בסוריה
בתוך כך, רשת "אל-חדת'" דיווחה כי כלי טיס לא מזוהים תקפו באזור חצות יעדים איראניים במיאדין שבאזור דרום-מזרח סוריה. גם העיתונאי הסורי עומאר אבו לילה דיווח על שמיעת פיצוצים באזור דיר א-זור. מדובר באותה תקיפה שבה נהרגו 14 פעילים של המיליציות האיראניות, לפי הדיווח במרכז הסורי לזכויות אדם.