צילום: אי-אף-פי // דיוקן של קובי בראיינט ברחובות קליפורניה. נגע בכולנו

יחיד, והכי מיוחד: לילה ראשון בלי קובי בראיינט

קובי בראיינט לא רכב אל השקיעה, בדרכם של ספורטאים אחרים אלא בדיוק כמו שעשה ב-20 שנות קריירה, המשיך לחצוב דרך ייחודית משלו • מי עושה דברים כאלה? מי שלא מפחד להיות הוא עצמו • ניצן פלד על "היום העצוב בתולדות ה-NBA" • הטור המלא ב"ישראל היום"

לפני כמה שבועות עולם ה-NBA ספד לאחת הדמויות הכי חשובות ומשפיעות בתולדות הליגה, הכדורסל, הספורט המקצועני, כשדייויד סטרן הלך לעולמו. מי יכול היה לדמיין שבתוך פחות מחודש אותה קהילה תתאבל על אייקון גדול אפילו עוד יותר.

כמה ימים אחרי פטירתו של סטרן, קווין דוראנט נכנס למריבת טוויטר ילדותית עם חבר לקבוצה לשעבר, קנדריק פרקינס. מי יכול היה לחשוב שבתוך זמן קצר תתרחש טרגדיה אישית שאיכשהו מצליחה להכאיב לכל כך הרבה אנשים, עד שפרקינס יצייץ התנצלות ובקשת סליחה בפני דוראנט, כי הוא פתאום נזכר, ברגע נוראי אחד, עד כמה החיים קצרים ושבירים.

קובי ברייאנט בן ה-41 ובתו השנייה, ג'יאנה בת ה-13, התרסקו במסוקו הפרטי של הכוכב בראשון בבוקר שעון מקומי לוס אנג'לס, יחד עם עוד שבעה חברים, בתאונה שתפסה כל כך הרבה אנשים לא מוכנים. לא מאמינים. כמו אגרוף בבטן, שאפילו לא ראית מגיע. ביל סימונס, כתב הספורט המשפיע בארה"ב, הספיק להקליט פודקאסט, ולקרוא לזה "היום העצוב בתולדות ה-NBA". הוא כנראה צודק.

 קובי בראיינט על הפרקט. טרגדיה בלתי נתפסת // צילום: רויטרס

לסכם את הקריירה של קובי בינואר 2020 זה הזוי. הוא הרי פרש ב-2016, אז מה סיכומים עכשיו. ואפשר היה לחכות עם הסיכומים האלה לסביבות הקיץ. הרי בספטמבר הוא אמור היה להיות מסמר הערב בטקס היכל התהילה השנתי, כחבר בכיר במחזור ה-Hall of Fame הגדול אי פעם לצד טים דאנקן וקווין גארנט. ערב שיהיה עצוב במיוחד עכשיו. ערב שהוא לבטח חיכה לו כל כך הרבה, ולא זכה כלל להגיע אליו.

אבל עוד יותר סוריאליסטי זה לסכם לא את הקריירה, אלא את חייו של קובי בינואר 2020. הרי מאז שהוא פרש ממשחק פעיל, הוא המשיך להיות יחיד ומיוחד. הוא לא הלך בדרך של ספורטאים אחרים, ורכב אל השקיעה. הוא לא הפך למאמן בליגה או מנהל. הוא לא הצטרף לאיזה צוות שידור ופרשנים. 

אוהדים בלוס אנג'לס מנסים לעכל את הטרגדיה. לילה ראשון בלי קובי // צילום: רויטרס 

הוא המשיך, בדיוק כמו שעשה ב-20 שנות קריירה, לחצוב דרך ייחודית משל עצמו. אתם מכירים עוד אתלט-על לשעבר שפורש ואז זוכה באוסקר? וגם כשעשה טלוויזיה, לא הצטרף לעוד תכנית אולפן, אלא ניסה משהו חדש לגמרי כשהגה והפיק את "דיטייל" עבור ESPN+, שכבר הפכה למיני-פרנצ'ייז עם ספין-אוף של פייטון מאנינג. הוא יצר תכנית פודקאסט לילדים. מי עושה דברים כאלה? מי שלא מפחד להיות הוא עצמו. גם אם זה אומר שאחרים עלולים פחות להתחבר.

הטור המלא של ניצן פלד יתפרסם מחר ב"ישראל היום"

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...