הצעירה הבריטית לפני הדיון בבית המשפט בקפריסין // צילום: אי.אף.פי //

פרשת המין בקפריסין: הצעירה הבריטית הגישה ערעור על פסק הדין

בשבוע שעבר בית המשפט בקפריסין גזר על הצעירה עונש של ארבעה חודשי מאסר על תנאי וקנס של מאה וחמישים אירו • "ברור שהיא לא קיבלה משפט הוגן"

הצעירה הבריטית בת ה-19 שבית המשפט בקפריסין קבע שבדתה את הסיפור כי צעירים ישראלים אנסו אותה בבית מלון באיה נאפה לפני כחצי שנה, הגישה אתמול (חמישי) ערעור על פסק דינה.

עוד בנושא:

לחץ בקפריסין לשחרר את הצעירה הבריטית

"כזב והטרדת הציבור": הורשעה הבריטית שהתלוננה נגד ישראלים על אונס בקפריסין

שר החוץ הבריטי יתערב בפרשת הנערה בקפריסין
 

כזכור, בית המשפט בקפריסין האשים את הצעירה בהטרדת הציבור ובהגשת תלונה כוזבת על כך שהאשימה קבוצת צעירים ישראליים בחודש יולי אשתקד בטענה כי עברה אונס קבוצתי. ההרשעה נעשתה לאחר שבית המשפט דחה את גרסתה של הצעירה הבריטית, לפיה היא אולצה לחתום על הודאה כוזבת בעקבות לחץ מצד הרשויות בקפריסין

הצעירה הבריטית טסה בשבוע שעבר חזרה לבריטניה, וזאת לאחר שבית המשפט של מחוז פמגוסטה בפראלימני הרשיעה אותה וגזר עליה מאסר על תנאי לתקופה קצרה של ארבעה חודשים, וקנס של כמאה וחמישים אירו.

הצעירה הבריטית בדרכה לביהמ"ש // צילום: אי.אף.פי 

עורכי דינה מספרים לתקשורת הבריטית כי היא מתכוונת להמשיך להילחם בכדי לנקות את שמה ולשם כך, כאמור, הגישו אתמול בשמה את הערעור לבית המשפט העליון בקפריסין. 

מיכאל פולק, מקבוצת "צדק בחו"ל" המייצג את הצעירה הבריטית, צוטט ב"גרדיאן" הבריטי ואמר: "ברור כי הצעירה לא קיבלה משפט הוגן בפני בית המשפט המחוזי בפמגוסטה, וכי היחס הלא הוגן והטיפול בנציגים והעדים שהגיעו מטעמה למשפט, עמדו בניגוד ברור ליחס שלו זכו עדי התביעה ונציגיהם".

הנערים הישראלים שהואשמו בפרשת האונס // צילום: אי.פי.איי 

עורך דינה הוסיף כי "הרשעתה של הנערה אינה פוגעת רק בזכויותיה תחת החוק הקפריסאי, אלא היא גם מסתמעת על הפרה של התחייבויותיה הבינלאומיות של קפריסין במסגרת האמנה האירופית לזכויות אדם וכחברה באיחוד האירופי".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...