חג טיגון שמח: קינוחי חג מוגזמים

בחנוכה אנחנו נהנים מפסטיבל טיגון טעים, הכולל סופגניות ולביבות מכל הסוגים • השנה הפכנו את סמלי החג לקינוחים

כד השמן הספיק לשמונה ימים שנחגגים מדי שנה בחג החנוכה, או במילים אחרות - פסטיבל טיגון מהנה וטעים. מדי ערב נזללות לביבות חמות וסופגניות תפוחות, והשמחה רבה. עם השנים ניסיתי לא פעם לשלב את הקרנבל המטוגן עם ארוחת ערב לגיטימית. ובכן, למראה מאכלי החג נזנחים הירקות, הקטניות והדגנים המלאים - ובצדק.

השנה שרתה עלי הרוח, ובפרץ השראה מעולם הקינוחים יצרתי מטוגנים שיהיו למנה אחרונה, על כל המשתמע מכך. ילוו אותם רטבים, קצפות, פירורי בצק ושאר מאפיינים של קינוח. אולי אצליח לבנות סביב הגחמה גם ציפייה למנה ראשונה ועיקרית, מי יודע?!

בינתיים, בתפריט הקינוחים המטוגנים לכבוד חנוכה מככבות לביבות בננה רכות ונפלאות בשילוב ריבת חלב בסגנון בנופי, כמובן. קרמבל תפוחים הפך לטבעות תפוח עץ מטוגנות המוגשות בליווי פירורי בצק זהובים ושמנת חמוצה, ויש גם סופגניות היער השחור על טהרת השוקולד והדובדבנים.

סופגניות היער השחור

החומרים (לכ־20 סופגניות):

לסופגניות:

√ 2 ביצים

√ 2 גביעי אשל

√ 1 כפית תמצית וניל

√ 1 כף סוכר

√ 350 גרם (3 כוסות חד־פעמיות גדושות) קמח תופח 

√ 1 כוס פצפוצי שוקולד

לרוטב שוקולד:

√ 1 מכל שמנת מתוקה

√ 200 גרם שוקולד מריר חתוך לקוביות

להגשה:

√ אבקת סוכר 

√ קצפת

√ 1 כוס דובדבני אמרנה (דובדבנים בסירופ סוכר)

אופן ההכנה:

לרוטב שוקולד: מחממים את השמנת המתוקה עד לסף רתיחה (אפשר במיקרו). מוסיפים לשמנת החמה את קוביות השוקולד ומניחים בצד למשך דקה.

טורפים בעזרת מטרפה עד שהשוקולד נמס פנימה לרוטב קטיפתי וסמיך.

לסופגניות: מערבבים לפי הסדר את כל החומרים בקערה, למעט פצפוצי השוקולד. את הקמח מוסיפים בהדרגה (כמה פעמים, בכל פעם מעט - ומערבבים), אפשר במיקסר מוט כדי למנוע גושים. לבסוף מוסיפים את פצפוצי השוקולד ומערבבים יחדיו.

בסיר קטן מחממים שמן לטיגון בגובה של כ־5 ס"מ על להבה בינונית.

כשהשמן חם מספיק מנמיכים מעט את הלהבה, ובעזרת כף גלידה או כף קעורה מאוד מניחים מהבלילה בעדינות בתוך השמן (כדאי לעבוד לאט ודי קרוב לשמן, כדי שלא ישפריץ). 

נותנים לסופגניות להיטגן בערך 3 דקות בכל צד. 

מוציאים בעזרת כף מחוררת ומעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג.

מגישים בליווי אבקת סוכר, קצפת ודובדבנים.

לביבות בנופי

החומרים (לכ־20 לביבות):

ללביבות:

√ 5 כפות קמח תופח 

√ 2 כפות קוקוס טחון

√ 2 כפות סוכר

√ 2 כפות ריבת חלב

√ 1/3 כף יוגורט 4%

√ 2 בננות מעוכות

√ 1 ביצה

√ שמן לטיגון

להגשה:

√ 1 קופסת מסקרפונה, בחושה היטב לריכוך

√ 1 כוס פירורי ביסקוויטים

√ 1 כוס ריבת חלב משובחת

אופן ההכנה:

מערבבים את כל מרכיבי הלביבות לעיסה חלקה.

מחממים מעט שמן במחבת פנקייקים או במחבת נון־סטיק. יוצקים כף גדושה מן התערובת אל תוך כל שקע במחבת הפנקייקים או יוצרים תלוליות במחבת רגילה.

מטגנים במשך 2 דקות כל צד על להבה נמוכה.

מסדרים על צלחת הגשה ומגישים בליווי מסקרפונה, פירורי ביסקוויטים וריבת חלב.

תפוח עץ מטוגן עם קרמבל

החומרים (לכ־20 יחידות):

√ 3 תפוחים בינוניים קלופים

לבלילה:

√ 1 כוס קמח תופח

√ 3 כפות סוכר

√ 1 ביצה

√ 3/4 כוס רוויון

√ 1/2 כפית אבקת קינמון 

לקרמבל:

√ 100 גרם חמאה חתוכה לקוביות

√ 1/2 כוס סוכר דמררה

√ 3/4 כוס קמח

√ 1 כפית אבקת אפייה

√ 1/2 כוס אגוזי לוז קלופים 

√ 1/2 כוס שקדים מולבנים

√ שמן לטיגון עמוק

להגשה:

√ 1 גביע שמנת חמוצה

אופן ההכנה:

לקרמבל: במעבד מזון טוחנים בפולסים את כל מרכיבי הבצק לפירורי בצק. מפזרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור בחום של 180 מעלות במשך כ־15 דקות. מפוררים את הפירורים שנדבקו ומצננים.

לתפוחים המטוגנים: חותכים את התפוחים לפרוסות עגולות בעובי 1/2 ס"מ. בעזרת קורצן חותכים החוצה את הליבה ובכך יוצרים טבעת. טורפים יחדיו את מרכיבי הבלילה עד לקבלת בלילה חלקה.

מחממים בסיר בינוני שמן עד לגובה 5 ס"מ, טובלים כל טבעת תפוח בבלילה משני הצדדים וכשהשמן חם, מניחים בשמן, מנמיכים לאש בינונית ומטגנים כדקה וחצי־שתיים מכל צד, עד להזהבה. מעבירים לצלחת עם נייר סופג. 

(מומלץ לטגן עד 5-3 יחידות בכל פעם בהתאם לגודל הסיר, כדי לאפשר לתפוחים לצוף על פני השמן).

מגישים את התפוחים המטוגנים בליווי שמנת חמוצה והקרמבל.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...