ממשלת ישראל צריכה לקזז עד סוף השנה לפחות 241 מיליון שקלים מהעברות המסים לרשות הפלשתינית בשל תמיכתה בטרור, כך עולה מדו"ח כלכלי חדש של מכון המחקר "מבט לתקשורת פלשתינית".
על פי הדו"ח שחובר על ידי הפרקליט הצבאי לשעבר באיו"ש עו"ד מוריס הירש, איתמר מרכוס ונאן ז'אק זילברדיק, מאז חודש פברואר השנה ממשלת ישראל מקזזת כ־41 מיליון שקלים בחודש מהעברות המסים לרשות - סכום המהווה כ־8% מהסכום השנתי שהרשות שילמה למחבלים הכלואים בישראל ב־2018, המסתכם ב־512 מיליון. על פי הערכת מבט לתקשורת פלשתינית, הרש"פ מסייעת כלכלית לכ־15 אלף משפחות מחבלים שביצעו פיגועי טרור נגד ישראל החל מ־1970.
הרש"פ העניקה מענקים חד־פעמיים של כ־6,000 שקלים לכל משפחות המחבלים שנהרגו ב־2018, ובסך הכל שילמה כ־1.1 מיליון שקלים כמענקים חד־פעמיים בשנה שעברה. יש גם הטבות כלכליות אחרות שהרש"פ נותנת לבני משפחות מחבלים הרוגים ולמחבלים פצועים, אשר מגדילות משמעותית את הוצאת הרש"פ על תגמולי טרור, באופן שמכון מבט לתקשורת פלשתינית לא יכול היה לחשב.
מחסום קלנדיה // צילום: אורן בן חקון
בעקבות התשלומים למחבלים החליט ממשל טראמפ לעצור כליל את הסיוע לרשות. ביולי 2018 התקבל גם חוק בכנסת, שלפיו סכום הכספים שהרש"פ מוציאה על תגמולי טרור יקוזז מכספי המסים שישראל גובה ומעבירה לרש"פ על בסיס חודשי - קרוב ל־600 מיליון שקלים בחודש. הממשלה חוששת מקריסת הרשות, ועל כן נוסח לאחרונה מתווה שלפיו ישראל תוותר לפלשתינים על תשלום מס הבלו (דלקים שהרשות רוכשת מישראל) בהיקף 200 מיליון שקלים בחודש.
בספטמבר האחרון הבהיר יו"ר הרשות אבו מאזן כי ימשיך לממן טרור כשהצהיר מעל בימת האו"ם כי "גם אם יהיה לנו גרוש אחד, נמשיך לשלם לשאהידים". כעת, על מנת לקיים את החוק שקבעה הכנסת, הממשלה חייבת לקזז גם את סכום הכספים ששולמו למשפחות מחבלים הרוגים בימים שנותרו עד תום 2019.
סא"ל (מיל') עו"ד הירש, ראש המחלקה המשפטית של מכון מבט לתקשורת פלשתינית, אומר ל"ישראל היום": "אנו קוראים לממשלה ליישם באופן מלא את חוק הקיזוז. לא מתקבל על הדעת שממשלת ישראל ממשיכה להעביר לרש"פ כספים שבהם היא משתמשת לתגמל מחבלים, ובכלל זה מחבלים שרצחו ישראלים. הטענה שהרש"פ תקרוס בעקבות יישום החוק התבררה כטענת שווא. רק עמידה איתנה נגד הנוהג הנפסד של הרש"פ יכולה להביא לביטולו".