גו-מיו, מדריך המסעדות הצרפתי השני בחשיבותו, לאחר מדריך מישלן, סיקר ובדק את סצינת המסעדות בארץ מזה חודשים רבים. המסעדות המובילות בישראל זכו לביקורים חוזרים ונשנים שנפרשו על פני למעלה משנה, זאת על מנת להעניק להן את הדירוג המשקף ביותר.
צילום: גיל קרמר // עריכה: עדן בראל
כן, דורגו מזנוני אוכל רחוב שמאפיינים עד מאוד את תרבות האוכל הישראלית. השנה הושק בשנית המדריך, והוא מדרג את ענף המסעדות הישראלי לשנת 2020. המדריך הודפס בארבע שפות - עברית, אנגלית, צרפתית ורוסית.
להלן המסעדות המובילות, כשהציון הגבוה ביותר שניתן לקבל הוא 20 נקודות, כמקובל בצרפת.
למסעדה הטובה ביותר נבחרה מסעדת אלנה במלון The Norman עם ציון של 16 נקודות, כפי שפורסם לראשונה ב"ישראל היום". מסעדת אלנה של השף ברק אהרוני, במלון דה נורמן בתל אביב צמחה מחדש לאחר שינוי קונספטואלי וחשיבה מחודשת על האוכל, האווירה והחוויה. היא פועלת מזה שנתיים במתכונתה הנוכחית וזוכה לתשואות הקהל והמבקרים.
בצמוד אליה: מסעדת 'לה רג'נס' במלון המלך דוד בירושלים עם ציון של 16 נקודות, מסעדת OCD עם ציון של 16 נקודות, מסעדת בלו סקיי במלון קרלטון- 15 נקודות, מסעדת דיינינגס במלון The Norman- 15 נקודות, מסעדת הסלון 14.5 נקודות, מסעדת משייה במלון מנדליי - 14.5 נקודות, מסעדת שילה - 14.5 נקודות. מסעדת 'יפו תל אביב' - 14.5 נקודות, מסעדת צפרה- 14.5 נקודות, מסעדת 'אייבי'- 14.5 נקודות, מסעדת 'איגרא רמא'- 14.5 נקודות, ביסטרו מיכאל במושב לימן 14.5 נקודות ומסעדת OPA הטבעונית - 14.5 נקודות
והזוכים בפרסים על פי הקטגוריות השונות שנמדדו: שף השנה: השף דוד ביטון, מסעדת "לה רג'נס". שף דוד ביטון מוביל את מטבחה של מסעדת לה רג׳נס במלון המלך דוד בירושלים מזה כמה שנים ומביא אותה להישגים מרשימים. מטבחו המוקפד והעילי עושה שימוש בחומרי גלם מצוינים, תוך מתן מענה מודרני ומעודן למטבח הכשר.
מטבח מקומי: "איגרא רמא" של תמיר מיכאלי והשף ענר בן רפאל. יצירתם המקומית של הצמד חגגה שנה לא מכבר. הדירוג הוא הישג אדיר לאחד מעסקי המזון הצעירים והעיקשים ביותר בענף. מיכאלי ובן רפאל מחזיקים בסט עקרונות וערכים שמנחה אותם ועל פיו הם יוצרים ופועלים ויהי מה. והנה, כשתשוקה וכישרון פוגשים אמונה וכוח רצון זהו קסם בצלחת.
שף פטיסרי הטוב ביותר: השפית פטיסייר שחר פלג ממסעדת "יפו תל אביב". פלג נעה באלגנטיות רבה על המנעד שבין הלבנט לאירופה הקלאסית. קינוחיה המככבים במסעדת יפו תל אביב של השף חיים כהן, מביאים אל הסועד חוויה מתוקה וחובקת עולם. מכנאפה אייקונית ועד לטירמיסו קלאסי או טארט לימון מפורק ועוד.
מסעדה טבעונית/צמחונית הטובה ביותר: OPA של השפית שיראל ברגר ממוקמת כבר שנים בצמרת הקולינאריה הטבעונית והצמחונית בישראל. היא זו ששמה את המטבחים הטרנדיים הללו על המפה והעניקה להם תואר של כבוד בהחלט בזכות ולא בחסד. ברגר פשוט יודעת לבשל נפלא ירקות ושאר אוצרות מן האדמה.
הבטחת השנה: השף תומר טל ממסעדת ג'ורג' אנד ג'ון במלון דריסקו. טל סומן להצלחה מטאורית עוד כשניהל באלגנטיות, חן וכישרון את מטבחו של חיים כהן ביפו תל אביב. משיצא לעצמאות קולינארית נישאו עיני כל אליו. ותומר מבטיח ומקיים ויוצר ללא לאות מטבח ססגוני, מסקרן וטעים עד מאוד.
תפריט היין בטוב ביותר: מסעדת הבסטה. ובכן, זה לא רק תפריט היין המגוון והעשיר של הבסטה, זהו ללא ספק אבירם כץ המוזג אותו שעושה את ההבדל. כישורי האירוח של כץ הינם שם דבר ומוקד משיכה בעל סקס אפיל אורבני. גם אנוכי, בסיכום שנת הקולינאריה של 2017 כתבנו כי הצטרפותו לשורות הבסטה תניב ניסים ונפלאות.
בר האוכל הטוב ביותר: "קאב קאם". אי אפשר לדרג ולסכם דבר בתחום האוכל בלי שיעלה שמו המכובד של יריב מללי. אין רשימה בה הוא לא מככב או תואר בתחומו שלא קטף, פעמים רבות. מי שהביא לתל אביב את המוסד האייקוני, בית תאילנדי, מצעיד לאור הזרקורים את בר האוכל התאילנדי הנפלא קם-קאם.
את המדריך ניתן להשיג בחניות הספרים הנבחרות במחיר של 88 שקלים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו