דיווח באתר חדשות בולט באיחוד האמירויות מספר כי הממשל האמריקני אישר מחדש את תמיכתו בצבא לבנון ובכוחות הביטחון. עוד טוענים בדיווח כי לא היו הוצאות או רכישות שעוכבו. הגורמים ששוחחו עם האתר הערבי לא ציינו אם מדובר בסיוע הצבאי בסך 105 מיליון דולר, שלפי דיווח אחר בסוכנות הידיעות "רויטרס", עוכב לבקשת ישראל - או בתוכנית אחרת.
פקיד אמריקני מסר לכלי התקשורת: "בתור זרוע הביטחון הלגיטימית היחידה של ממשלת לבנון, ארצות הברית תמשיך במחויבותה לחזק את יכולותיו של הצבא הלבנוני לאבטח את גבולות המדינה, להגן על ריבונותה ולשמר את יציבותה". עוד הוסיף הפקיד כי " המימון הצבאי הזר של הצבא הלבנוני הוקצה על ידי הממשל" וחיזק את דבריו באמירה כי לא היו הוצאות או רכישות שעוכבו.
כזכור, סוכנות הידיעות "רויטרס" דיווחה ביום חמישי בשבוע שעבר, שממשל טראמפ מעכב מיליוני דולרים של סיוע צבאי ללבנון. שני הפקידים מסרו בדיווח: "מחלקת המדינה אמרה לקונגרס שמשרד האוצר בבית הלבן ומועצת הביטחון הלאומית, החליטו להקפיא את סיוע החוץ הצבאי". שני הפקידים שוחחו עם סוכנות הידיעות תחת תנאים של אנונימיות.
עוד בנושא:
• המסכה נסדקת: לבנון היא בעצם מדינת חיזבאללה
• לבנון: עימותים בין חיזבאללה למפגינים
• לבנון: גורלו של אל-חרירי ייחרץ בקרוב
• לקראת כאוס בלבנון? נסראללה מאשים "גורמים זרים"
ביום שני השבוע, הפקיד האמריקני ששוחח עם אתר החדשות "דה נשיונל", לא הכחיש או אישר את הדברים. כך שהקפאה זו עשויה להיות זמנית או ככל הנראה ירדה מהפרק לפני שיצאה לדרך. "הבענו באופן ברור את דאגתנו מאלימות או פרובוקציות נגד מפגינים, ושמנו לב למאמצי הצבא הלבנוני וגופים אחרים להבטיח את זכויותיהם וביטחונם של המפגינים", אמר הפקיד.
גורם ביטחוני אמריקני אישר בנוסף את המשך תוכנית הסיוע של משרדו, שפועלת במקביל לסיוע של מחלקת המדינה. "אין שום שינוי בסיוע תחת סעיף 333 בזמן זה", אמר הפקיד בפנטגון.
הנשיא טראמפ וראש הממשלה הלבנוני היוצא סעד אל-חרירי בבית הלבן, 2017 // צילום ארכיון: רויטרס
מאז 2005 העבירה ארצות הברית סיוע בסביבות ה-70 מיליון דולר בשנה לצבא הלבנוני לצד תוכנית האימון ורכישת הציוד. הדיווחים הסותרים ככל הנראה מרמזים על מחלוקת בממשל האמריקני בנוגע להמשך הסיוע.
בשבועות האחרונים פרצו הפגנות המונים בלבנון, שהביאו בינתיים להתפטרותו של ראש הממשלה סעד אל-חרירי. המפגינים דורשים ממשלה טכנוקרטית שתטפל במשבר הכלכלי החריף ובשחיתות עד לקיום בחירות חדשות.