בימים טרופים אלה אין הרבה נושאים שניתן להתאחד סביבם באופן רחב וגורף. אבל הנה הצהרה שנראה לי שכולנו יכולים להסכים איתה: מלבד "שליחות קטלנית" ו"שליחות קטלנית 2", שבוימו בידי ג'יימס קמרון, אף אחד מסרטי "שליחות קטלנית" אינו שווה צפייה, ולא היינו מפסידים דבר אילו לא היו נוצרים כלל.
• בהשראת מדי צה"ל: הלוק המחאתי של נועה קירל
• הדרת נשים או כפייה חילונית? אנחנו שאלנו, אתם עניתם
• תתפלאו: זו ארוחת החלומות של אסף גרניט
• כל התרבות, הרכילות והבידור - עכשיו באינסטגרם!
יותר מכך, נראה לי שנוכל גם להסכים שסרטי הסדרה רק הולכים ונהיים גרועים יותר ומיותרים יותר ככל שהם מתרבים. כלומר, אם "שליחות קטלנית 3" עוד היה איכשהו סביר, הרי ש"שליחות קטלנית 4" כבר היה על גבול המחפיר, ואילו "שליחות קטלנית 5" היה כל כך פתטי ומגוחך שבקושי הצלחתי לשרוד אותו עד סופו.
בכל מקרה, החדשות הטובות הן שהפרק השישי והחדש בסדרה, "שליחות קטלנית: גורל אפל", אינו ממשיך את המגמה הזאת, ובהחלט ניתן לומר שהוא מהווה שיפור דרמטי לעומת החלק הקודם. עם זאת, החדשות הרעות הן שגם הוא די גרוע ומיותר. מה שמעלה את השאלה: כמה סרטי המשך כושלים צריכים להיעשות לפני שהמפיקים הבלתי נלאים וחסרי הבושה של הסדרה הזאת יגיעו למסקנה שעדיף להפסיק לנסות?
כמו שאולי שמעתם, "גורל אפל" מתעלם משלושת סרטי ההמשך האחרונים ומתפקד כהמשך ישיר ל"שליחות קטלנית 2", והשוס הגדול שלו היה אמור להיות חזרתה של שרה קונור (לינדה המילטון), שכיכבה בשני הסרטים הראשונים. אם בכך אין די, גם ג'יימס קמרון, שלא ממש לקח חלק פעיל בסדרה מאז הפרק השני, רתם הפעם את כישרונו לעגלה ולקח לעצמו קרדיט של מפיק. אבל זה פשוט לא זה, חברים. אפילו לא קרוב.
לינדה המילטון חוזרת כשרה קונור אבל לא מצילה את הסרט // צילום: באדיבות פורום פילם
בגדול, מדובר ברימייק של הסרט הראשון, שעושה שימוש ציני, אופורטוניסטי ולא משכנע ברוח הזמנים. במרכז הסיפור ניצבת בחורה מקסיקנית בשם דני (נטלי רייס), שמוצאת את עצמה נרדפת בידי סייבורג סופר־משוכלל וקטלני (גבריאל לונה, ההיספני גם הוא) שנשלח מהעתיד כדי לחסל אותה. מי שמגינה על דני חסרת הישע מפני הסייבורג היא גרייס (מקנזי דיוויס, "ואז הופיעה טלי", "בלייד ראנר 2049"), לוחמת מיומנת ואגרסיבית שנשלחה אף היא מהעתיד. כאמור, גם שרה קונור לוקחת חלק בחגיגה, כך שלמעשה יש לנו כאן עסק עם לא פחות משלוש "נשים חזקות". כיפאק היי לפמיניזם!
למרות שגם ארנולד "הטרמינייטור המקורי" שוורצנגר משתלב בעלילה בשלב מסוים (ומגיש הופעה חמודה לחלוטין), "גורל אפל" הוא בזבוז זמן מוחלט. נטלי רייס מתבררת עד מהרה כליהוק רע מאוד (מוטיב חוזר בסרטי ההמשך של הסדרה), ולרגע לא היה אכפת לי אם תמות או אם תחיה. האפקטים הלא מרשימים (שאינם מקפידים להישמע לחוקי הפיזיקה) גורמים ללא מעט מהקרבות והפעלולים להיראות כמו סרט מצויר או משחק מחשב, ובכלל, האקשן כאן הרבה־הרבה פחות מלהיב ומגניב מהאקשן שראינו ב"דדפול", סרטו הקודם של הבמאי טים מילר.
הופעה חמודה של שוורצנגר // צילום: באדיבות פורום פילם
לינדה המילטון, מצדה, נראית כאילו הוצאה לפני רגע מהקפאה עמוקה (עד כדי כך שבמהלך אחד המונולוגים שלה היא הזכירה לי את מייק מאיירס), ורק מקנזי דיוויס, שנראית כמו אחותה הצעירה והאתלטית יותר של רובין רייט, מצליחה להיחלץ מהבלאגן הזה בשלום יחסי. כמובן שבשלב מסוים אחת הדמויות אומרת "I'll be back". אבל כל מה שיכולתי לחשוב לעצמי בתגובה זה "בבקשה, בבקשה, לא". האם לא סבלנו מספיק?
ציון: 4
"שליחות קטלנית: גורל אפל", ארה"ב 2019