הכירו את מגרב, היכל של תרבות אוכל, מצפון אפריקה ועד למזרח התיכון, שתיפתח את שערה החל מחודש ספטמבר ברחוב יגאל אלון במתחם מגדלי אלון בתל אביב. במקום תמצאו חוויית קניית אוכל היברידית, שמשלבת בין מסעדה, מעדנייה, חנות לייף סטייל עם מוצרים למטבח ולבית, כמו טאג׳ינים ממרוקו, שטיחים בעבודת יד וספרי בישול לבנוניים ומרוקאיים, וכן ודוכני אוכל שמציעים שיטות בישול שונות למאכלים מקומיים וצפון אפריקאים.
מגרב פירושה מערב, והיא שם כולל למדינות המערביות של צפון אפריקה. במקום דלפקי שירות אישי סירים עם מגוון תבשילים ביתיים חמים וטעימים, טאבון עם מאפים טורקיים ומנות דגל כמו הטאג׳ין של אונזה, שפע של סלטים עשירים וטריים ובשרים משובחים הנצלים במקום על גריל פחמים. את האוכל המוכן ניתן יהיה לקחת כארוחה שלמה או לפי משקל - הביתה, למשרד או לאחת מפינות הישיבה המרווחות שבמקום.
על הפרויקט השאפתני אחראית קבוצת Baraka house של אנשי העסקים אסף ליס ואלון פרידמן. "מגרב היא קצת כמו לונה פארק של אוכל טוב", הם אומרים. הקבוצה הקימה בעשור האחרון שלושה מוסדות קולינריים תל אביביים מצליחים, קיטשן מרקט, אונזה ומשייה, ולקחה חלק ביוזמות קולינריות שונות.
מגרב שמה לה למטרה להביא אל קדמת הבמה אוכל מגוון מצפון אפריקה, דרך המזרח התיכון ועד טורקיה והבלקן. אבל האוכל החם, המוקפד והמגוון לא עומד לבדו, ומאחוריו ישנו תפריט טאלנטים שאותרו במרוצת השנים ונבחרו בקפידה על ידי פרידמן וליס.
בנוסף לכשרונות הקבועים, אורחים שונים יגיעו לבשל במגרב מידי שבוע. על המאפים ומוצרי הקונדיטוריה, אחראית השף קונדיטורית הילה בידרמן, שהקימה וניהלה במשך 15 שנה את הפטיסרי "העוגות של חמדה" ביחד עם אחיותיה ואמה. על התבשילים החמים שיוגשו במעדנייה אמונה רעות עזר, בת למשפחה כורדית ומרוקאית, שנחשבת בעיניי רבים למלכה האם של המטבח הצפון אפריקאי הביתי.
התבשילים שיוגשו במגרב יכללו מיני ממולאים, דגים, בשרים וקדירות שונות. את התבשילים ניתן יהיה לקנות במקום, להזמין, או לאכול על מגש חלוקה שיובא במיוחד מהודו, לצד תוספות שונות כמו סלט, לחם ורטבים.
על הטאבון ושלל המאפים שיצאו ממנו אחראי השף חמודי אבולעפיה, בנו של אחמד אבולעפיה, שעבד בין היתר תחת שף חיים כהן במסעדת יפו תל אביב ובהרבט סמואל של השף יונתן רושפלד. השף יוסף (זוזו) חנא ממסעדת מגדלנה יבוא מידי שבוע להכין מאכלים ערביים מקומיים, שיוגשו גם הם בין דלפקי האוכל החם. על כל עמדות האוכל והמטבחים תהייה אחראית קרן בן חקון, מומחית לקייטרינג ובישולים שניהלה את הקייטרינג "מזל טלה" במשך 17 שנים. אנחנו
מגרב
יגאל אלון 94 תל אביב
שעות פתיחה לחודש הקרוב:
ראשון עד חמישי 11:00 עד 20:00
שישי 7:30 עד 16:00
שבת סגור
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו