עונת הכדורגל בליגת העל תיפתח בקרוב, ואחד הנושאים המעניינים ביותר העומדים על סדר היום הוא פתיחתו המחודשת של אצטדיון בלומפילד ביפו, שהיה סגור לרגל שיפוצים בשלוש השנים האחרונות וגרם לאוהדי הקבוצות המשחקות בו, מכבי תל אביב, הפועל תל אביב ובני יהודה, לנדוד לערים אחרות.
לטובת אלו שאינם נוהגים לפקוד בכל שבת את אצטדיוני הכדורגל בישראל, נספר כי ההיצע הקולינרי שבהם אינו מגוון במיוחד וגורם ליושבים ביציע, המשקיעים אנרגיה ואדרנלין באירוע, לחפש לא אחת את המזון בחוץ.
אם לא פקדתם מגרש כדורגל מאז שנות ה־90, נספר לכם שבבסיס הכל פחות או יותר נשאר אותו דבר. הקולה עדיין אותה קולה שנמזגה זמן רב מראש, הנקניקייה אותה נקניקייה בלחמנייה, וגם הבייגלה המוכר לא השתנה עם השנים.
עם זאת, בחלק מן האצטדיונים החדשים שנפתחו בשנים האחרונות, דוגמת היהלום בנתניה, סמי עופר ועוד, נעשה שינוי בנושא ונוספו מאכלים לאותו תפריט אצטדיונים בנאלי, דוגמת בורקס או פיצה, וכך כנראה יהיה גם בבלומפילד - המבורגרים, שניצלים, צ'יפס, ובחורף גם מרק חם, עתידים להתווסף.
באצטדיוני הכדורגל באירופה המצב, כצפוי, שונה. באנגליה נמצא כמעט בכל אצטדיון בירות במגוון סוגים, נקניקיות, וכמובן פאי. כל אלו במחירים המותאמים למצב הסוציו־אקונומי של רוב האנשים הפוקדים את המגרשים. במגרשים המוכרים יותר, דוגמת אצטדיון וומבלי, נמצא מתחמי מזון בתוך שטח האצטדיון הכוללים דוכני שייקים, מסעדות, ברים ועוד. בגרמניה המצב דומה ואף מפותח יותר. מלבד הנקניקיות והבירה המסורתיות, שנמכרות בזול בכל אצטדיון, בחלק מהמגרשים נוכל למצוא אפילו אוכל טבעוני, ובאיטליה תוכלו ליהנות ממשאיות אוכל החונות במתחם ומציעות שלל מאכלים בשריים, פחמימות מכל סוג ומאכלים חלביים.
לרגל חזרתו של בלומפילד, שאולי ישפר מעט את מצבם העגום של בעלי העסקים ביפו ובדרום תל אביב, הגיעה העת לבחון את המוסדות הקולינריים הנמצאים באזור האצטדיון הוותיק ויכולים להמתיק במידת מה את החוויה של הצופים, ללא קשר לתוצאה על המגרש.
אווירה אירופית: נורמה ג'ין
הבר־מסעדה המפורסם בשכונת פלורנטין יחגוג בקרוב 15 שנות פעילות, שבמהלכן הקפיד לשמור על צביונו כמקום עם מנות בשר מושחתות ולא פחות מ־30 סוגי בירה שונים מחבית או מבקבוק. ביקור בנורמה ג'ין לפני או אחרי משחק כרוך אמנם בהוצאה לא קטנה, אך התמורה שווה. אפשר להגיע ולהרגיש באירופה עם בירה ונשנושים לפני המשחק, ואפשר להגיע אחריו, רעבים ומלאי אדרנלין, ולאכול את אחת ממנות הבשר של המקום לצד בירה או וויסקי.
איפה: אליפלט 23, תל אביב
אם יהיה לכם מזל: אבו חסן
אם התמזל מזלכם ועל הקבוצה האהודה עליכם נגזר לשחק בשעות אחר הצהריים של שבת, אבו חסן הוא הפתרון בשבילכם. החומוסייה הוותיקה מלאה באופן קבוע בעיקר בסופי שבוע, ושעת הסגירה שלה משתנה בהתאם לזמן שבו אוזל כל החומוס במסעדה. בשבתות מדובר בשעות הצהריים, כך שתיאורטית אפשר להספיק לאכול מנת חומוס או מסבחה, לקנח בכוס קפה, ואפילו לנוח או לטייל בנמל יפו הסמוך, עד תחילת המשחק.
איפה: הדולפין 1, תל אביב
הבולגרי: ויטושה
לפעמים נדמה שלא משנה אילו שינויים יחולו באזור יפו, המוסדות הבולגריים הוותיקים תמיד יישארו ולא ילכו לשום מקום. ויטושה היא בדיוק הדוגמה לכך. מסעדת הבשר הבולגרית, שבמשך עשרות שנים כמעט לא השתנתה, ממשיכה עד היום לשמור על אותנטיות, ולא משנה מה קורה מסביב. מתאים למי שחפץ באוכל בלקני פשוט, החל מקבבים לתפארת בולגריה ועד מוסקה וקציצות פראסה (כרשה), עם או בלי בשר.
איפה: יהודה הימית 3, יפו
לסבלניים: יפא כנפה
קשה לפספס את התמונות המתפרסמות בכל יום ברשתות החברתיות, שבהן נראים עשרות צעירים ממתינים בתור ארוך ומייגע כדי לשבת ולאכול את אחת משתי המנות שמוגשות במקום - בקלאווה וכנפה.
ההייפ, המוצדק ככל הנראה, סביב המקום שמכין מנות כנפה אישיות על הגריל, בתוספת המחירים הלא גבוהים, עשו את שלהם.
לא צריך לעשות הרבה כדי לגרום לקהל תל־אביבי רעב לנהור בהמוניו לטרנד הקולינרי החדש.
איפה: עולי ציון 24, יפו
לרעבים במיוחד: אבו סוסו
אחד הסניפים המצליחים של רשת ההמבורגרגים "סוסו אנד סאנס" של השף עומר מילר ואיש העסקים דוד טור נפתח בכיכר השעון ביפו. הסניף המקומי נמצא בשותפות עם השף עבד אבו קוטוב, המשמש גם המנהל התפעולי של הרשת.
אף שכמעט תמיד יש תור בכניסה, ההמתנה קצרה יחסית, יתרון עבור סועדים שגם כך מגיעים עייפים אחרי המשחק. נוסף על ההמבורגרים, נמצא בסניף הזה בלבד גם עראייס ומנות נוספות המתכתבות עם התרבות הערבית, בהתאם למיקום של הסניף.
איפה: יפת 9, יפו
לחובבי בשר: רק בשר
סניף סלמה של רשת מסעדות הבשר נהנה מאוהדי כדורגל רבים שנהגו לפקוד את שעריו בתום משחקים שנערכו בבלומפילד, ולפעמים גם לפניהם. המסעדה ערוכה להכיל כמות גדולה של סועדים שלא סובלים מזמן המתנה ארוך וגם המחירים, יחסית למסעדות בשר, לא גבוהים במיוחד.
איפה: סלמה 23 (מול תחנת המשטרה), תל אביב
לאירועים מיוחדים: פר דרייר
לא בדיוק המקום הראשון שאליו ינהרו אוהדי כדורגל אחרי משחק ארוך ומתיש, אך לטובת הרוצים לתפוס שתי ציפורים במכה אחת, משמע, גם ללכת למשחק וגם לחגוג במקום יוקרתי, פר דרייר הוא הפתרון. בר היין במתחם נגה כולל יין נהדר, מנות אוכל מגוונות וקינוחים, ש"מושחתים" תהיה מילה עדינה לתיאורם.
איפה: בת עמי 7, מתחם נגה, יפו
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו